Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Gyógyító talpmasszázs

2017-01-19

"Mutassa meg a lábait és megmondom, hogy Ön mennyire egészséges!-  hangzott a mottója Eunice D. Ingham angol masszőrnek. Ingham több mint hetven évvel ezelőtt fejlesztett ki egy masszázsmódszert azon feltételezés alapján, hogy a test minden szervterülete a lábak és a kezek egy területéhez rendelhető és onnan befolyásolható.

A talpmasszázst négyezer éve alkalmazzák Az ősi, természetes gyógymódokra általában jellemző, hogy a testet gyógyítják, nyugtató hatásuk van, így a lélekre is hatnak. Nincs ez másként a talpmasszázzsal sem: a reflexológiás pontok helyes kezelése mindkettőt gyógyítja. A reflexzónák visszatükrözik a megfelelő szervterület állapotát: ha fáj egy zóna, amikor a dörzsölés technikájával masszírozzuk, valami nincs rendben a szervterülettel.

A kezelés menete: Minden esetben állapotfelmérésel kezd a masszőr. Ugyanis csak úgy láthat neki a kezelésnek, ha tudja mely szervek betegek. Ha a talpon található zónák eltérnek a normálistól, mert vagy túl kemények, vagy túl lágyak, esetleg elszineződés, kitüremkedés figyelhető meg rajtuk, problémák lehetnek a páciensnél. A nyomás hatására jelentkező fájdalom is intő jel. De betegségre következtethetünk akkor is, ha a bőr alatt apró kis szemcséket tapintunk ki.

Terápiás alkalmazás

  • egyes szervek vagy szervrendszerek  működési zavarai
  • migrén, fejfájás
  • izomfeszültségek
  • menstruációs panaszok
  • légúti megbetegedések
  • stressz, idegesség, alvászavarok
  • allergiásreakciók, például szénanátha esetén alkalmazzák

Lábmasszázsnál az impulzusok ideg-összeköttetéseken keresztül a test megfelelő helyeire továbbítódnak.  Emésztési problémáknál például az emésztőrendszer összes zónáját megmasszírozzuk: mindkét láb gyomor-, vékonybél- és vastagbélzónáját.

Az ősi természetes gyógymódokra általában jellemző, hogy a testet és lelket együtt orvosolják, nincs ez másként a talpmasszázzsal sem.

-LaM-