Milyen masszőrt keres?

-

Irány a kert!

2017-05-25

A kertészkedés sokaknak jelent kikapcsolódást, feltöltődést a friss levegőn. Ki gondolná, hogy intenzív kertészkedéssel 60 perc alatt akár 300 kalóriát is elégethetünk. Ha ez így van, akkor edzőterem helyett irány a kert!

A kertészkedés bizony  megerőltető is lehet, hiszen nem csak arról van szó, hogy megöntözünk néhány cserép virágot.  Néha felér egy komoly testedzéssel is. Erre persze csak utólag jövünk rá, amikor érezzük a sajgó derekunkat, térdünket, hátunkat, csípőnket, vállunkat.  Egy óra intenzív kertészkedés alatt elégethetünk akár 300 kalóriát is, ami  egy óra jógázásnak vagy aerobiknak felel meg. Ha rendszeresen kertészkedünk, akkor akár kiválthatunk vele más (rendszeres) mozgást is, hiszen az izmainkat a kertben is nagyon megdolgoztatjuk. Ültetés, gyomlálás, vagy metszés közben könnyen elmerevedünk, ezért 10-15 percenként változtassunk a testtartásunkon. Például váltsunk a térdelésből guggolásba. Ha talaj közeli növényeket gondozunk, egész biztosan térden lesz a legkényelmesebb. A kemény, kavicsos talaj megviselheti a térdeinket, ezért tanácsos egy térdeplő matracot beszereznünk, ami megkönnyíti a munkát.

Az elhasznált, életlen szerszámok megnehezítik a munkát. Fontos pédául, hogy a kéziszerszámok nyele megfelelő hosszúságú és vastagságú legyen, jól lehessen megfogni azt és így nem erőltetjük túl a kézfejünket. A megterhelő emelések, cipelések elkerülésére használjunk kerti kiskocsit vagy talicskát.

-LaM-

Welcome

Ariadne

2018-07-16

Ariadne

Zsani

2018-07-16

Zsani

Dia

2018-07-16

Dia

Friss hírek

2018-07-13

Érintésjáték

2018-07-10

Mitől mérgező egy kapcsolat?

Új képek

Detti

2018-07-16

Detti