Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

A bűnös nem a spájzban van!

2017-01-31

A fejlett világban soha nem volt ilyen magas az elhízottak és a táplálkozással összefüggésbe hozható betegségek száma. Sokan úgy gondolják, hogy ha a boltokban a cukormentes termékeket vásárolják, megoldódik a problémájuk, lefogynak és egészségesebbek lesznek, A dietetikusok nagy része szerint azonban ez nem így van.

A zsírok elleni küzdelem  a 80-as évek végén kezdődött, amikor hirtelen riasztó mértékben növekedett  az elhízott és túlsúlyos emberek száma. Hamar népszerűvé vált az antizsír-elmélet, miszerint, ha kevesebb zsírt eszünk, akkor csökken a bevitt kalóriák száma, így soványabbak leszünk. Egyre több cég gyártotta buzgón a "light" készítményeket. Sokan úgy gondolták, egészségesebben élnek, ha ezeket fogyaszják. Azonban több mint másfél évtizednyi zsírüldözés után a világ kövérebb lett, mint valaha. Napjainkban új keresztes hadjárat van kibontakozóban, ezúttal a cukor ellen.  Ha nem akarunk a finom ízektől elbúcsúzni, de a kalóriatartalomnak csökkennie kell, akkor kompromisszumokra van szükség. Amikor egy élelmiszerből elvonják a "hízlaló" összetevőket, muszáj őket pótolni valamivel. Ennek a legegyszeűbb módja, hogy egymással helyettesírtik a két főbűnöst. A zsírt a cukorral. A cukrot a zsírral. Sajnos, amikor  egy élelmiszer csomagolásán egyértelmúen fel van tüntetve, hogy az étel alacsony zsír-, cukor-, vagy kalóriatartalmú, az túlfogyasztásra is bátorít.

Egyre több  divatos diéta hírdeti, hogy az egészség és az ideális testsúly érdekében bizonyos táplálékok kiktatása az üdvözítő mód. Ám ez helytelen megközelítés, A tápanyagok közt nincs főbűnös! Sőt, egyik tápanyag sem bűnös, mert a szervezetnek egyaránt szüksége van mindegyikre. Zsírra, szénhidrátra, fehérjére egyaránt, persze megfelelő mennyiségban.  A sikeres életmódváltás egyik kulcsa a személyreszabottság lehet, hiszen mindenkinek más-más módszer a leghatékonyabb a túlsúly, illetve bizonyos egészségügyi problémák kezelésében. Fontos leszögezni, hogy a problémák forrását nem kizárólag a helytelen táplálkozásban kell keresni: a mozgásszegény  életmód legalább ennyire hozzájárul  a túlsúly és a betegségek kialakulásához. A mai korban sajnos drasztikusan lecsökkent a fizikailag aktívan töltött órák száma és a legfontosabb az lenne, hogy ezen változtassunk.

-LaM-

Welcome

Andi

2021-04-10

Andi

Böbe

2021-04-07

Böbe

Új képek

Carmen

2021-04-08

Carmenmasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!