Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Az egészséges gondolkodásmód

2018-04-27

Képes az ember alapvetően boldog és egészséges lenni? Vagy normális, hogy a tudatalatti olyan, mint egy túlcsorduló szemeteskuka?
Nem üres frázis, hogy a gondolkodásunk igen tartósan meghatározza a közérzetünket, jobban , mint hinnénk.
 

A gondolkodás szerve a számítógéphez hasonlít, mely hatalmas tárkapacitással rendelkezik.  Ha pedig nem irányítjuk, marionetté  változtathat minket.

Félig teli vagy félig üres?

A félig teli vagy félig üres pohár példája már kissé elcsépelt, de két nagy igazságot tartalmaz:

  1.  Az embernek mindig megvan a szabadsága ahhoz, hogy mindenen elgondolkodjon
  2.  Az embernek mindig megvan a szabadsága ahhoz, hogy mindenről pozitívan vagy negatívan gondolkojon. Ez a két mondat nagyon hasonlóan hangzik, mégis hatalmas különbség van a jelentéstartalmuk között.

A félig üres vizespohár  állandó vizualizálása az egész életünkbe ürességet visz. Ezért próbáljuk meg a poharunkat és egyúttal az életünket is feltölteni - egyáltalán nem olyan nehéz.

Máris adódik a kérdés: miért ne sikerülne mindannyiunknak pozitív gondolatokkal megtölteni a napot?
Tulajdonképpen nagyon egyszerű a poharat félig telinek mondani, pedig a mindennapi életünk realitásában néha nem is olyan egyszerű adott (negatív) dolognak a másik, pozitív oldalát nézni. A hétköznapokban  állandóan szembesülünk olyan eseményekkel, melyek állásfoglalást követelnek  tőlünk, vagyis a gondolkodásunktól. Folyamatosan saját élethelyzetünk bírái vagyunk. Jól jön ilyenkor a "kritikus" értelmünk.

Még a legoptimistább embernek is vannak szürke napjai.  Ez emberi dolog: fent és lent. De fontos, hogy mindig ki tudjuk húzni magunkat a rossz hangulat mocsarából.

Hogy milyen lesz a hangulatunk, kedélyállapotunk, a közérzetünk  a következő napokban, hetekben, hónapokban, az nagyon szorosan összefügg  a gondolatainkkal, melyeket ma, most , ebben a pillanatban fogalmazunk meg.

Tanulmányok szólnak arról, hogy a pszichoszomatikus panaszok okozhatnak  szívinfarktust vagy más súlyos betegségeket is. A tartós lelki terhekről  is kiderüllt, hogy a rákos betegségek lehetséges kiváltói.

Hozzáértők állítják, hogy a tudatalattink irányít bennünket és az erősebb, mint a tudatos döntéseink. De valóban úgy kivagyunk szolgáltatva a tudatalattinknak, hogy csak szemlélődni tudunk? Nem történhetne mindez másképp és nem uralkodhatnánk jobban  agyunk merevlemezén?

Létezik egy olyan, hogy a"gondolkodás iskolája".

Az egészséges gondolkodást is lehet tanulni.

Sőt, kell!

-LaM-