Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Mi mindent kenhetünk a genetikára?

2017-02-27

Mitől válunk azzá, akik vagyunk? Tényleg számít, hogy mit örökölünk a szüleinktől? A nagy sorsalakító események, emberek, az örömeink , bánataink, sikereink, kudarcaink mind nyomot hagynak az életünkben. De vajon befolyásolják a gondolkodásmódunkat is?  A személyiségünkre gyakorolt hatásuk néha csak sokkal később érezhető.

A gyermekeknek a szülö a modell, az ő viselkedési mintáit sajátítja el  akkor is, ha az rossz. Későbbi életünket meghatározza a gyerekkorunk, ebben az időszakban kapnak alapot személyiségünk meghatározó vonásai, az egész érzelmi világunk, azaz, minden, ami ma vagyunk. Az, hogy hova születünk, milyen családba, meghatározhatja a lehetőségeinket, az életpályánkat is. A szépség értékét és jelentőségét felesleges magyarázni. Olyan világban élünk, ahol nagy igény van a szépészeti beavatkozásokra, ahol a vonzó külsejű emberek népszerűbbek, sikeresebbek és jóval könnyebben boldogulnak, mint azok a társaik, akikhez a természet nem volt olyan kegyes. Életpályát befolyásoló tényezővé válhat az is, ha a környezet erőfeszítéseket tesz a különleges képességek kibontakoztatásáért.

No és a genetika?  Két intelligens szülőnek nagy eséllyel lesz intelligens a gyereke. Ugyanakkor, ha hiányzik a megfelelő szociális közeg, ez a "hajlam" nem tud aktivizálódni, hiába a több száz génpár szerencsés együttállása. Színeinket a melanin működéséért  felelős gén határozza meg. Az arcelemzés mélyen hisz a szem-és hajszín, valamint  a személyiségjegyek összefüggésében, eszerint  a barna szeműek hűségesek, a szőkék érzékenyek...stb. Ám a genetikusoknak nem sikerült bebizonyítani a teóriát. Szenvedélybetegségnél az alkoholizmus esetében az örökletes hajlam egyértelműen kimutatható. De rengeteg külső tényező is kell ahhoz, hogy a függőség valóban kialakuljon. A temperamentum öröklött dolog. Már óvodás korban megfigyelhető, hogy bizonyos gyerekek kiegyensúlyozottak, nyugodtak,  míg mások érzékenyek, aktívak vagy ingerlékenyek. A tudósok megállapították, hogy a kicsik eltérő agyi aktivitást mutatnak és azonosították azt a bizonyos gént is, amelynek a hosszúsága összefüggésbe hozható a temperamentummal. A viselkedésgenetika rávilágított arra, hogy a hűtlenség csak "magszórós" evolúciós cél és férfit és nőt egyaránt érint. Hűségesek csak azért vagyunk, mert ez mélyen rögzült társadalmi elvárás.

Kísérletezés és vargabetűk jellemzik az utat, amit végig járunk életünk során. Megismerjük a képességeinket, lesznek barátaink, szerelmeink,   fájdalmaink és veszteségeink, megélt és elszalasztott lehetőségeink. Nem foghatunk mindent a génekre! Mi magunk alakítjuk a sorsunkat, az életünket.

-LaM-

Welcome

Andi

2021-04-10

Andi

Böbe

2021-04-07

Böbe

Új képek

Carmen

2021-04-08

Carmenmasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!