Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Speciális masszázsok 2.

2018-09-14

A kézrátéttel történő gyógyítás annyi idős, mint maga az emberiség. A masszázs tudományosan is elismert terápia, amely csillapít, gyógyít és javítja a közérzetet. A gyógyító kezek tudása felbecsülhetetlen érték. A masszázs a hétköznapokban nem csak élvezeti szer, hanem gyógyszer is.

 

 

 

LaStone-masszázs

Ennek a masszázsmódszernek a segédeszközei a föld mélyéről származnak. Finoman lekerekített fekete láva-, valamint hűsítő márványkövek. A lávaköveket vízben 50 fokra melegítik és pontosan odateszik, ahol a test energiaközpontjai találhatók. A homlokra, a hasra, a hátra, a kezekre és a lábfejekre. A kövek melege még a megkeményedett izmokba is mélyen behatol és az azt követő nyomás, dörzsölés és gyúrás minden feszültséget felold. A hideg márványkövekkel serkentő hideg-meleg hatást érnek el. Az Arizónában kifejlesztett LaStone vagy Hot- Rock masszázs ősi indián gyógymódok újrafelfedezése. Intenzív lazító hatású, energialöketet ad és élénkíti a keringést.

Polarity masszázs

Ez a masszázsforma természettudományos alapokon nyugszik. Az emberi test egy elektromágneses polaritás minta szerint felosztható, ahogy ezt az egész természetben megfigyelhetjük. A test csúcsa a fej, valamint a test jobb oldala ez alapján pozitív töltésű, a test bal oldala és a lábak viszont negatívak. Különleges masszázs-, érintés- és nyújtástechnikákkal megpróbálják feloldani és ellensúlyozni a test mágneses mezejében keletkezett energiablokkokat.

Periost masszázs

A periost (csonthártya) a benne található számos ideg és vérér miatt rendkívül érzékeny ingerfelvevő szerv. Két német orvos fejlesztette ki a csonthártyamasszázst, mint fájdalomcsillapító szert, ugyanis bizonyos  nem gyulladásos vagy sérülésekből eredő fájdalmaknál, ha a csontra bizonyos pontokon nyomást gyakorolnak, elmúlik a fájdalom. Az eredeti "bentről" jövő fájdalmat tehát ujjnyomással egy kívülről jövő másik fájdalommal kioltják.

Rolfing masszázs

Erős nyomással és speciális fogásokkal a megrövidült és megfeszült izmoknak visszaadják az eredeti rugalmasságukat és ezzel javul a testtartás. Mivel az izmok megkeményedése gyakran lelki feszültségek következménye, kezelés alatt tudatosulhatnak a lelki problémák. A rolfingot ezért többnyire pszichoterápiával kombinálják,


-LaM-

********

KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSOK:

Speciális masszázsok 1.

Gyógymasszázsról a masszázsinfón