Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Stressz csökkentés autogén tréninggel

2016-11-21

A stressz szó hallatára a legtöbb emberben negatív érzések és képek jelennek meg, azonban a stresszreakció önmagában nem káros jelenség. Fontos funkciót lát el, mégpedig azt, hogy kihívást jelentő helyzetekben felkészíti a szervezetet a megküzdésre és jelzi számunkra, ha egy életesemény kiemelt fontosságú a számunkra. Épp ezért kifejezetten fontos a stresszhelyzet megfelelő kezelése, a feszültség csökkentése, melynek egyik leghatékonyabb és könnyen elsajátítható módja az autogén tréning.

Mi is az autogén tréning? Lényege, hogy a lépésenként felépített és naponta rutinszerűen végzett relaxációs gyakorlat során megtanuljuk tudatosan és kontrolláltan ellazítani, lecsendesíteni szervezetünket, melynek hatására az idegrendszer olyan üzeneteket kap, melyek a stresszreakció leállítására ösztönzik. A rendszeres gyakorlás a folyamat automatikussá válását segíti elő, így a nyugalmi állapot gyorsan és könnyen elérhetővé válik a tanfolyam végére, hozzájárulva a fizikai és lelki kiegyensúlyozottsághoz. A módszer használatával tartós változásokat tapasztalhatunk abban, ahogyan a minket érő élethelyzetekre reagálunk, kiegyensúlyozottabban tudunk megküzdeni a kihívásokkal. Azok, akik elsajátítják a  módszert, egy olyan eszközzel gazdagodnak, mely bármikor a rendelkezésükre áll. Az autogén tréning az egyik legjobban megalapozott, legtöbbet kutatott, spiritualitástól és vallástól független relaxációs módszer, melyet a nyugati orvostudomány és pszichológia használ és elismer és amely erősíti a test természetes, öngyógyító mechanizmusait azáltal, hogy olyan erőforrásokat szabadít fel, melyeket eddig a stresszreakció mozgósítására összpontosított a szervezet. Az egymásra épülő rendszeresen végzett gyakorlatok segítségével és az önmagunkra irányított figyelemmel testileg és lelkileg ellazulhatunk.

A módszer elsajátításban érdemes képzett szakember segítségét igénybe venni, ugyanis a közhiedelemmel ellentétben az önálló tanulásnak megvannak a kockázatai, amit később nehéz felülírni, módosítani.

-LaM-