Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Stresszoldás masszázzsal

2016-09-22

Stressz! Nincs olyan nap, hogy ne érintene minket. Hogyan jelentkezik, és miként vehetjük elejét, hogy krónikussá váljon? Milyen változtatásokra van szükségünk mindennapi életünkben ahhoz, hogy kiegyensúlyozottan, nyugodtan tudjuk elviselni gyakran zűrzavaros, zaklatott világunkat? Masszázzsal!

A masszázs segít visszanyerni fizikai és testi- lelki egyensúlyunkat. Enyhíti a stressz hatásait, fokozza az izmok teljesítő képességét, jobb alvást biztosít, javítja a bőr állapotát, enyhíti a krónikus fájdalmakat.

 

Akár csak 10 évvel ezelőtt is sokkal kevesebb stresszforrás volt az életünkben. Nem vesszük tudomásul, hogy a világ rohamtempóban gyorsul körülöttünk, az emberi psziché pedig nincs felkészülve erre a változásra. A mindennapokban azonban többnyire ezért vagyunk idegesek, ingerlékenyek egymással. A legtöbben ennek ellenére nemigen foglalkozunk vele, nem kezeljük saját problémánkként a stresszt. A stressz leginkább talán munkahelyünkön fenyeget, hiszen a stressz egy olyan válaszreakció, mely akkor lép fel, ha úgy érezzük: követeléseket támasztanak velünk szemben. Ráadásul a stresszhelyzet nem múlik el azzal, ha hazaindulunk a munkából. A feszült helyzeteknek esetleg már az emléke sem él bennünk, ám a szervezetünkben elindult folyamatok még messze nem normalizálódtak. Mikor aztán hazafelé indulatosan nyomjuk a dudát az autóban, vagy később egy látszólag lényegetlen dolgon összevitatkozunk a párunkkal, esetleg valódi ok nélkül szólunk rá gyermekünkre: valójában még mindig stressz alatt cselekszünk. A stresszreakciónak persze megvolt a maga evolúciós oka, és haszna is. Ha valamilyen váratlan helyzetbe kerültünk, mintegy védekező mechanizmusként a szervezet megemelte a hormontermelést, nőtt a vércukorszint, gyorsult a légzés, az izmok megfeszültek, az immunrendszer felpezsdült. Manapság azonban nap mint nap olyan mennyiségű inger ér minket, hogy sokan szinte folyamatos stresszállapotban éljük mindennapjainkat. A stressz ma már legfeljebb azt jelezheti nekünk: lassíts, mert infarktust kapsz! Változtass az életmódodon! Sportolj! Meditálj!

Mit tehetünk a stresszes életmód ellen? Az egyik legjobb és legegyszerűbb módszer, ha fürdőbe járunk. Egy nyugalmas "áztatásnak" természetesen idegrendszerünkre is jótékony hatása van. Ha pedig a fürdőzést egy masszázzsal is összekötjük, már egészen kisimultan zökkenhetünk vissza a mindennapokba. A masszírozás idegrendszerre gyakorolt nyugtató, stresszoldó hatását mindenekelőtt a kéz melege, a kifejtett nyomás és az érintés ingere váltja ki. A bőr gyógyító energiákat közvetít, a felületén található idegvégződések érzékelik a bőrt érő ingereket, melyeket az idegpályákon keresztül a központi idegrendszerbe juttatnak. Az agy feldolgozza a kapott ingereket, majd a továbbküldi a különböző testrészekhez, szervekhez. A masszázs során alkalmazott fogások a kezelés célja szerint serkentik vagy nyugtatják az idegrendszert. Pihenteti és regenerálja a szervezetet, simogatja a lelket, a biztonság és gondoskodás érzését nyújtja. Nyugtató, stresszoldó hatása mellett a masszázs a betegségek, panaszok kialakulásának is elejét veszi. Az idegrendszer nyugalmi állapotba kerül, a mély légzés elősegíti a belső feszültségek oldódását és a negatív gondolatok elűzését.

-LaM-