Milyen masszőrt keres?

-

masszázshirdetés feladás itt

Tanuljunk a kritikából!

2017-05-26

Nem könnyű elfogadni a bírálatot, főleg, ha találónak érezzük. De miért nem bírjuk a kritikát, hiszen tanulhatunk is belőle? Léteznek olyan kommunikációs technikák, melyek segítségével jól jöhetünk ki az ilyen helyzetekből.

 

 

Sokan érzik úgy, hogy jogtalanul éri őket a kritika és bele sem gondolnak az elhangzottak valóságtartalmába. Létezik néhány jellegzetes  rossz taktika, amit ilyenkor szinte automatikusan alkalmazunk.

  • Semmibevétel: amikor kínos szituációval találkozunk, de  nem veszünk tudomást róla, vagy egyszerűen kilépünk a szituációból. (ugyan már, ez lényegtelen, miért akarod elrontani a hangulatot, ezt meg se hallgatom...stb) Ezzel a hozzáállással az a baj, hogy figyelmen kívül hagyjuk a másik érzéseit és mindazt, amit a másik közölni szeretne velünk. Ez feszültséget okozhat és a további éles vitákat.
  • Tagadás: sokszor akkor is hárítjuk a kritikát, amikor a napnál is világosabb, hogy nincs teljesen igazunk. Ráadásul letagadjuk még azt is, ami tényekkel bizonyítható. Ilyenkor a kritikával élő úgy érzi, teljesen ésszerű érvei süket fülekre találnak. Emiatt olyan dühöt élhet meg, ami még egy jól működő kapcsolatot is képes aláaknázni.
  • Mentegetőzés: Ha valamit elmulasztottunk megcsinálni és számon kérik rajtunk (pl.egy határidőt) amiről magunk is érezzük, hogy meg kellett volna tennünk, mégis kifogásokat keresünk és magyarázkodunk. Mivel érdemben nem reagálunk, a kritizáló fél egyre dühösebb lesz. Így lehet kisebb surlódásból óriási vita.
  • Visszavágás: Van, aki védekezésül támadásba lendül. Akár van rá oka, akár nem, visszavág. A visszavágó átmenetileg úgy érezheti, nem hagyta magát, ám ez nem oldja meg a problémát. De ez a magatartás semmiképp sem vezet kompromisszumhoz vagy megoldáshoz.

Inkább így próbáljuk!

  •  Fejezzük ki az együttműködési szándékunkat. Kérdezzünk rá a részletekre, elemezzük ki az adott problémát.  Ha nyitottan állunk  az adott kritikához, tartunk egy kis önvizsgálatot, könnyen lehet, hogy magunk is belátjuk a másik igazát.
  • Ha egy rossz szokásunkra figyelmeztet a kritizáló, hozzáfűzhetjük, hogy a jövöben megpróbáljuk elhagyni eme rossz szokásunkat.
  • Előfordul, hogy biztosak vagyunk abban, hogy jogtalan a minket ért kritika. Ilyenkor jó ha elismerjük, hogy ugyan a bírálónak joga van a saját véleményéhez, viszont mi is ragaszkodunk a saját igazunkhoz illetve véleményünkhöz..

A kritika építő is lehet, ha közben önmagunkba is nézünk és nem haraggal közelítünk a másik fél felé.

-LaM-

Welcome

Evita

2020-09-25

Evita

új masszőr érkezett a proszira

Új képek

Carmen

2020-09-25

Carmen

Laura

2020-09-25

Laura

Zsolt

2020-09-25

Zsolt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Keressük a programozót, aki a masszázsinfó adatbázisát anno felépítette.
Bővebben a szerkesztőség blogjában

Budapest masszázstérképe

Budapest masszázstérképemasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!