Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Káposztaleves, avagy mit is éget a diéta?

2017-06-03

Sok-sok éve kering a fogyni vágyók között egy recept, ami hihetetlenül gyors fogyást ígér mindössze egy hét alatt. Szokták mondani, a csecsemőnek minden vicc új, így van ez a káposztalevessel is. Aki eddig még nem próbálta és fogyni szeretne, ám tegye. Ártani biztos nem fog, mert miért is ártana, amikor sok-sok finom zöldség van benne és mind egészséges is. Az a kérdés csupán, hogy valóban ebben a formában kell-e ezeket unalomig enni, vagy érdemes utána nézni, hogyan lehetne ezt kicsit másképp csinálni.  Például úgy, hogy egészségesre együk magunkat!

 


 

Zsírégetőknek hívják azokat a csodaszereket, amelyek valósággal olvasztják a zsírpárnákat. Sok élelmiszerben, a káposztában is megtalálhatók azok az anyagok, amelyekre a szervezetnek szüksége van a zsírtartalékok feloldásához. Ezek az ún. lipotikus anyagok. Nem árt pár szót ejteni a káposzta jótékony hatásáról. Hiszen magas az  A-, B-, és C-vitamin-tartalma. Van benne kalcium, foszfor, kálium, magnézium, vas és folsav is. Magas rostanyag tartalmának köszönhetőn serkenti az emésztést, gyorsítja a béltartalom áthaladását, tisztítja a szervezetet és javítja az ellenálló képességet. A rostanyagok alatt a táplálék emészthetetlen részét értjük, melyeknek sok előnye van, mindenekelőtt a fogyókúrázók számára. Bevonják és védik a táplálékot, ugyanakkor nem tartalmaznak kalóriát. Fokozzák az emésztést és az anyagcserét, ugyanis csaknem emésztetlenül jutnak el a vastagbélig. Ott megkötik a salakanyagot és a vizet, amit kiválasztanak. Növelik a fogíny vérellátását is, hiszen a rostokat többet kell rágni, mint a szénhidrátokat. Tisztító hatása miatt rendszeres fogyasztása segít a reumás és a köszvényes betegeken, valamint bõrbetegségek esetén is kedvező hatású, de cukorbetegeknek is ajánlott.

Alapszabály: A káposztaleves diétát csak egy hétig lehet alkalmazni, mert különben hiánytünet léphet fel.Túlságosan kevés összetett szénhidrátot, fehérjét,  vitamint  és ásványi anyagot tartalmaz ahhoz, hogy huzamosabb ideig alkalmazzuk.

A diéta előnye: Gyors és hatékony eredményt érhetünk el, viszonylag rövid idő alatt. Olcsó fogyókúrás módszer, hiszen az összetevők nem túl drágák.

Hátránya: Nagyon egyhangú, hiszen nap, mint nap "kell" az adott káposztalevest fogyasztani. Ugyanakkor a ledobott kilók nem a zsírból mennek le, hanem a fogyás a víz és az izomvesztésből jön.

Akkor eredményes a  fogyás, amikor  nem következik be a visszahízás a diéta elhagyása után. A lassú fogyás és az egészséges étkezésre való átállás következtében elkerülhető a jojo-effektus.  A diétázás- fogyás és a megszokott étkezés-hízás köre nemcsak idegileg teszi tönkre a fogyókúrázót, de a szervezetet is megviseli.

Örök igazság:aki túl sokat eszik, meghízik. Az átmeneti ilyen vagy olyan diétázás, bármilyen kalóriabevitel csökkentés csak nagyon rövid időre hoz megoldást. Ahhoz, hogy a fölös kilók valóban leolvadjanak, rendszeres testmozgásra is szükség van. Mert minden diéta támaszpillére a mozgás!  Diéta, vagy inkább nevezzük helyes táplálkozásnak és a rendszeres mozgás! Ha ez a két dolog egy új életmód alappillérévé tud válni, akkor nyert ügyünk van. Akkor már csak részletkérdés, hogyan túráztassuk fel az anyagcserénket, mennyi vizet igyunk, mennyi az épp megfelelő kalóriabevitel...stb.

ÉLETMÓDVÁLTÁS! TÜRELEM!  MERT CSAK LASSÚ FOGYÁSSAL ÉRHETÜNK EL EREDMÉNYT.  Egy hét káposztaleves diéta után biztos jobban mutatunk a fürdőruhánkban a strandon, de vajon nyár végégén is ugyanazt látjuk majd?

-LaM-