Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Mi az a lávaköves masszázs?

2018-06-19

A lávaköves masszázs nem új keletű, már  az ősmagyar sámánok is használták.
De vannak nyomai az ókori kínai gyógyászatban is, valamint az  indiai gyógyítók és az észak-amerilai indiánok is hittek a felmelegített kövekben.

A kézi masszás helyett sima felületű, felmelegített (50-54 fok) szürkés-fekete bazaltköveket használnak. Ezeknek a lávaköveknek magas a rezgésszámuk, sokáig megtartják az  hőmérsékletüket és ezáltal ellazítják, nyugtatják a testet.
A lávaköves masszázs jelenlegi formáját a 90-es évek elején állították össze, beleépítve  a meridiántant és a csakrák rendszerét. Felhasználják továbbá az aromaterápiát és az akupresszúra némely elemét is.  

Bizonyára sokan úgy gondolják, hogy ha a lávaköves masszázs annyira kiválóan lazítja el a sajgó testrészeket, akkor miért ne használjuk bátran és nem készülnek fel az esetleges sérülésre, amit mégis okozhat.

De milyen veszély leselkedhet ránk, kövekkel a hátunkon?

Problémát akkor okozhat, ha nem megfelelően csinálják:

  • előfordulhat, hogy a kövek túl forrók lesznek, égetnek és ezáltal égési sérüléseket okoznak, a különböző bőrtípusú emberek is másképp reagálhatnak erre
  • a kezelés utáni napokban kellemetlen horzsolások lehetnek a bőrön, felerősödhet a fájdalom
  • a hőre érzékenyek fejfájásra, szédülésre panaszkodhatnak
  • az olaj, amit használnak, könnyen a bőr hámlását okozhatja és ezáltal baktérium is kerülhet a bőr alá, ami fertőzést okozhat
  • a masszázs során nagy a vízveszteség, könnyen dehidratálódhatunk, ami szédüléssel és fejfájással jár

Fontos, hogy mindig kipróbált szakemberhez forduljunk!

-LaM-