Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Lehet a hasat is!

2018-02-17

A masszőr egy vén kujon  című poszt sokat szenvedett szerzője megkérdezte a nagyérdeműt, hogy volt-e már része hasmasszázsban, erre egy szelídebb hozzászóló megjegyezte, hogy szerinte hasat masszírozni nem lehet, mert nincs alatta semmi kemény csont vagy valami, amihez hozzányomnád az izmot, de a szakértők véleményét kérdezte ő is (ezért tartom szelídebbnek :-))
Szerencsére megszólalt egy szakértő is, hurrá!

Hasat masszírozni lehet. Kétféleképpen is: vagy mélyrehatóan, a vastagbélen végzett munkával, ami például székrekedés ellen kiváló, de csak orvosi utasításra és felügyelettel szabad végezni a veszélyek miatt; vagy pedig felszínesen, nem túl nagy erővel. Itt ez utóbbiról lehetett szó. Ilyen masszázst PMS vagy menstruáció kínjainak csökkentésére lehet használni, akár önmasszázsként is; de végezzük csokis masszázsban, cellulitmasszázsban is. De a has mindenképpen speciális eset, egy normál egésztestmasszázsnak általában nem része. Mint ahogyan a mell sem.

Ha hozzám bejönne valaki, aki x időt fizetett be, akkor mindenképpen megkérdezném, hogy mit szeretne, és nem esnék neki kérdés nélkül. A példában a masszőr helyesen járt el abban, hogy feltette az egészségi állapotra vonatkozó kérdéseket, ez új vendégnél kötelező. De megkérdezhette volna azt is, hogy mit akar a vendég masszíroztatni.

Ami a vetkőzést illeti, én igyekszem arra buzdítani a vendégeket, hogy minél több ruhától szabaduljanak meg, mert nekik is jobb lesz, de ugyanakkor tiszteletben kell tartani a szeméremérzetet is, és nemcsak etikailag, hanem szakmailag is fontos a vendég biztonságérzete, ugyanis enélkül nem tud relaxálni, és ha görcsben van, akkor semmit nem ér a masszázs.Még ha a vendég önként megszabadult a melltartójától, akkor is mindig rákérdezek, hogy dolgozhatok-e a mellén is, mert nem biztos, hogy ezzel a szándékkal vette le.

Nehéz kérdés az, hogy a comb masszázsa során meddig menjünk fel, ugyanis ha megnézi valaki az anatómiakönyvet, bizony ott végig izmok vannak, és ezeknek mindenhol kezelésre van szükségük. Az egyik hiba, ha valaki tapizni kezd a combtőben, a másik meg, ha a combközépnél eleve nem is mer feljebb menni, nehogy a vendég megijedjen, miközben ő várná a teljes kezelést. Ha én vagyok a vendég, én bizony elvárom, hogy az egész combomat kezeljék. A legjobb szerintem egyenesen rákérdezni, ha nincs egyértelmű nemverbális visszajelzés, illetve a kényes részeknél az átlagosnál gyakoribb visszajelzésre bátorítani a vendéget.

(43 éves férfi gyógymasszőr)