Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

10 érv az uborka mellett

2014-02-17

Az uborka a világon a 4. leggyakrabban termesztett növény. Vajon mi lehet sikerének titka?

1. 90%-ban vizből áll, így tökéletesen hidratálja a testet kívül-belül, valósággal kisöpörve a toxinokat a szervezetből. A rendszeresen fogyasztott uborka képes a vesekövek feloldására.

2. Ideális táplálék gyomorégés illetve a leégett bőr orvoslására.

3. A napi vitamin- és ásványszükséglet szinte teljes spektrumát, A, B, C vitamint, magnéziumot, káliumot és szilikont tartalmazza, az optimális eredmény érdekében dobjuk fel az uborkalevet sárgarépával és spenóttal. És mindenképp hagyjuk fenn a héját, mert az tartalmazza napi C-vitaminszükségletünk kb. 12 %-át.

4. Alacsony kalóriatartalma miatt tökéletes a fogyókúrázóknak is, ráadásul gyógyítja a krónikus szorulást.

5. Gyulladáscsökkentő hatása miatt régi szépségápoló trükk az uborkapakolás a fáradt, megduzzadt szemeknek.

6. Secoisolariciresinol, laricinesinol és pinoresinol tartalma miatt kimutatottan csökkenti a petefészek, mell, prosztata és méh rákjának kockázatát.

7. Olyan hormont is tartalmaz,  amelyre a hasnyálmirigy sejtjének szüksége van az inzulin előállításához, ezért nagyon ajánlott cukorbetegek számára. Sterol tartalma miatt képes a koleszterinszint csökkentésére, valamint mind a magas, mind az alacsony vérnyomás gyógyítására.

8. Egy szelet uborka a szájpadláson tartva fél percen át phytokemikália tartalma miatt elpusztítja a kellemetlen szájszagot előidéző baktériumokat.

9. Szilikontartalma felelős körmeink és hajunk fényéért és rugalmasságáért, kéntartalma pedig serkenti a haj növekedését. Köszvényes, izületi gyulladásos betegeknek húgysavcsökkentő hatása miatt ajánlott, így a veséket is kíméli.

10. B-vitamin-, cukor- és elektrolittartalma pótolja az elvesztett tápanyagokat és ezáltal csökkenti a másnaposság és a fejfájás tüneteit. A legjobb elalvás elött bekapni néhány karikát.

 

Forrás: 2013 Fitnea-Stay Fit Designed by FairPixels.com