Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

10 nyomós érv a masszázs mellett

2013-11-05

Persze hogy kellemes, meg minden, de ugye tudjuk, hogy szólnak a masszázs mellett komoly tudományos érvek is?

1.   Egy 2010-es tanulmány (Los Angeles Times, szept.9., Dr. Mark Rapaport) megállapította, hogy akár egyetlen masszázs is segíti immunrendszerünket , hogy a tél fenyegető vírusait leküzdje.

2.   Csökkenti stresszszintünket.

3.   A testmozgás után fellépő fizikai fájdalmak enyhülését is segíti.

4.   Arra is alkalmat nyújt, hogy arra fókuszáljunk, mennyi mindenre szolgál a testünk és milyen csodálatosan működik.

5.   Egy 2011-es tanulmány (www.pubmed.gov) kimutatta, hogy jelentős mértékben csökkentette mind a szisztolés, mind az  aszisztolés vérnyomást.

6.   Enyhíti a depressziót.

7.   A masszőr többet tud tenni a hátfájás ellen, mint az orvos. Statisztikák szerint a munkahelyi hiányzások egyik leggyakoribb oka a hátfájás, és ez a második leggyakoribb panasza az orvoshoz fordulóknak. Egy 2011-es tanulmány (National Center of Complimentary and Alternative Therapy) szerint a masszázsterápia hatékonyabb, és gyorsabban enyhíti a fájdalmat, mint az orvosi kezelés.

8.   Lesz miről beszélni a partykon. Mindenkinek van teste, és a masszázs hálás beszédtéma.

9.   A magas dózisú non-szteroid gyulladáscsökkentő szerek tönkreteszik az emésztőrendszert és további mellékhatásokkal is járnak. Egy 2012-es tanulmány (Febr.6.,Nicholas Bakalar, The New York Times) kimondta, hogy a masszázsnak gyulladáscsökkentő hatása is van.

10.  Segít nekünk a világot több reménnyel, nyitottsággal, hálával, szenvedéllyel, türelemmel és világosabban látni. Megváltoztat bennünket.