Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

A biztos fogyás titka

2017-05-15

Amint a mérleg mutatója kicsit kilendül, van aki csodára vár, más meg odafigyel mit és mennyit eszik. De szinte mindenki elkezdi számolgatni a bevitt kalóriákat. De miért is olyan közkedvelt az ezer kalóriás diéta? Talán, mert sokak szerint garantált a fogyás.

Az ezer kalóriás diéta valójában egy fogyókúra. Sokak szerint igen drasztikus, hiszen mindössze ezer kalóriát engedélyez naponta. Fontos, hogy ilyenkor is kiegyensúlyozott legyen a táplálkozásunk, ezért jó, ha dietetikus állítja össze az étrendet. Ebben a diétában nem kell lemondanunk a húsokról, az állati fehérjékről, de csak fehér húsokat szabad ennünk. A tejtermékek sem tiltottak, kivéve a cukrozottak. Kiemelt szerepet kapnak a zöldségek a magas nyomelem-, vitamin-, és rosttartalmuk miatt. A napi kalória mennyiséget három részre kell elosztani, a dietetikus az egyéni sajátosságok figyelembe vételével állítja össze a menüt.  Már a kúra kezdetén mindenkinek elkezd csökkenni a súlya. Természetesen ez függ a nemétől, a korától és a súlyától is. Fontos, hogy legalább két hétig kell ezt a diétát folytatni, de minél tovább betartjuk, annál kedvezőbb lesz a végeredmény. Az ezerkalóriás diéta garantált fogyáshoz vezet, mindemellett elegendő energiát biztosaít a szervezet számára egy kíméletes napirend mellett. Mindenki bátran kipróbálhatja, kivéve a kismamák.

Erős fizikai igénybevétel eseten, ez a kalóriamennyiség nem elegendő!

Ha valaki a fogyás érdekében elkezd rendszeresen sportolni is, akkor szép lassan emelheti a bevitt kalóriamennyiséget is. Ilyenkor nem az adagokat kell növelni, és nem a nyersanyagok összetételén kell változtatni, hanem további étkezést kell beiktatni a három főétkezés mellé.

-LaM-