Milyen masszőrt keres?

-

masszázshirdetés feladás itt

Álmatlanul forgolódva

2017-02-28

Álmatlanul forgolódni éjszaka, másnap kialvatlanul ébredni, borítékolhatjuk aznapra az ingerlékenységet! Ráadásul mindez kimerültséghez vezet. Sajnos, az álmatlanság napjainkban világszerte probléma. Egyre több embert kínoz, egyre többen töltik nyugtalanul az éjszakáikat. Mit tehetünk annak érdekében, hogy jobban aludjunk? Az álomba ringató étel receptjét még nem ismerjük, de azt igen, melyek azok a táplálékok, melyek alvászavarok esetén jótékony hatásúak lehetnek.

Aki nem tud aludni, tisztában van azzal, hogy másnap ingerlékeny és kimerült lesz. Lehet ez átmeneti, de sokaknál sajnos tarósan fennáll. Az álmatlanságban szenvedő nem tud elaludni, vagy elalszik ugyan , de túl hamar felébred. Vagy annyira nyugtalanul alszik, hogy állandóan, a legapróbb zajra is felébred. Megfelelő  pihenésre mindenkinek szüksége van testi és lelki egészsége érdekében.  Bár betegségnek önmagábam nem nevezhető, inkább tünet, mégis kikezdheti az egészséget. A tartós kialvatlanság megbetegít.

Mi okozhatja az álmatlanságot? Az átmeneti álmatlanság hátterében gyakran stressz, szorongás, vagy  depresszió is álhat. Rövid távon a rendszertelen alvási szokások, betegség (pl.köhögés), fájdalom, vagy környezeti hatások is okozhatnak álmatlanságot. De kiválthatja idült betegség vagy gyógyszeres kezelés is. A probléma hátterében állhat még gyakori alkohol fogyasztás, késő esti edzés vagy túl sok koffeinfogyasztás. Sokan alszanak altatóval vagy nyugtatóval, ám léteznek olyan életmódbeli és étrendi változtatások is, melyek segítenek az álmatlanság leküzdésében.

Még nem találták fel az álomba ringató étel receptjét, de sokféle táplálékról köztudott, hogy alvászavarok esetén jótékony hatású lehet.  Az összetett szénhidrátok fogyasztása (bab, burgonya, teljes kiörlésű gabonafélék) segíthet a pihentető alvásban, mivel segítik a triptofán felszívódását, amely szerepet játszik az elalvásban. A B-vitaminban gazdag ételek elűzhetik a rossz hangulatot, ami az álmatlanság gyakori okozója. Ezek a vitaminok segítik az agyban azoknak az idegi átvivő anyagoknak a termelődését, amelyekre a pihentető alváshoz  és a nyugodt kedélyállapothoz szükségünk van. Depressziós embereknél olykor kimutatható a folsav és a B12-vitaminhiánya. Folsav bőven található a lencsében és a spárgában, míg a tengeri hal és a sovány szárnyashús jó B12-forrás. Az álmatlanság hagyományos gyógyszere még egy pohár langyos, mézes tej. A tej jó triptofán- és kalciumforrás, míg a szénhidrátokban gazdag méz segíti a triptofán hasznosítását. A zsíros húsú halakban, a lenmagban és a dióban található omega-3 zsírsavak fontos szerepet játszanak az idegrendszer működésében és ezért hatással lehetnek az alvásra és a hangulatra is.

-Lam-

 

Welcome

Evita

2020-09-25

Evita

új masszőr érkezett a proszira

Újabb blogposztok

2020-09-20

Covidos vendég, maszkos masszázs

2020-09-19

Problémás masszőrök?

Új képek

Carmen

2020-09-25

Carmen

Laura

2020-09-25

Laura

Zsolt

2020-09-25

Zsolt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Keressük a programozót, aki a masszázsinfó adatbázisát anno felépítette.
Bővebben a szerkesztőség blogjában

Budapest masszázstérképe

Budapest masszázstérképemasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!