Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Beszédes kezek, hintázó cipők

2016-09-09

Miért van az, hogy a test olyan rosszul hazudik? Hogy, hogyan ülünk és állunk, beszédesek a kezeink, az ujj-játékok,  a kar-és lábsáncok...A testbeszéd többet árul el minden szónál. Fejtsd meg a testbeszéd kódját! Ismerd meg a titkos jeleket! Ezáltal saját magad és a többi embert is megismerheted.

Észrevetted már? A hatalmi létrának minél magasabb fokán áll valaki, annál visszafogottabbak a gesztusai. És minél alacsonyabb fokán, annál gazdagabbak a gesztusai. Minél öregebbek vagyunk, annál inkább fékezzük a testbeszédünket. A hatalom és a kor redukálja a gesztusokat. Aki valótlant akar állítani, ugyanakkor meggyőzően akar hatni, annak gyakorlatilag valamennyi gesztusát el kellene fojtania. Ez tulajdonképpen csak félig, az úgynevezett nagy gesztusok esetében sikerülhet. A kisebbeket, az úgynevezett mikromozdulatokat azonban nem lehet olyan könnyen ellenőrzésünk alá vonni: megrándulnak az arc különböző izmai, kitágul és összeszűkül a pupilla, izzadságcseppek ülnek ki a szemöldökre, kipirul az arc, hunyorgunk és még ezer más gesztust teszünk, ami hatására észrevehető, hogy valami nincs rendjén.

A testbeszéd elemei:

  • A mimika az arcizmok mozgása révén közöl információkat. Mimikánk részben árnyaltabbá teszi a szavakkal megfogalmazott mondanivalónkat, de lehet szavak nélküli önálló jelentése is. A mondandónk akkor hiteles, ha az arckifejezésünk alkalmazkodik a kimondott szavainkhoz. Az élénkebb beszédet általában élénkebb mimika, a lassú beszédet jellegtelenebb mimika kíséri. Az arc elsősorban az érzelmek kifejezésének a színtere. A szemünk, szánk segítségével képesek vagyunk érzelmeinket kifejezni.
  • A gesztikulálás mozgásos kifejező eszköz, a beszédet kísérő fej-, váll-, kar- és kézmozgás. A hatásos gesztikuláció a csípőtől a vállig érvényesül, s csak erős érzelmi feszültség esetén vonódik be a mozgásba a fej. Mozdulataink lehetnek akaratlagosak, akaratlanok, és reflexmozgások. Tudatosan csak az akaratlagos mozgásunkat irányíthatjuk, de erős akarattal ellenőrizhető az akaratlan mozgások egy része is. A természetes gesztusok egy parányival mindig megelőzik a kimondott szót, hiszen a gesztus a gondolat keletkezését kíséri.

  • A testtartás szorosan kapcsolódik a kéz mozgásaihoz.. Testbeszéd és gesztusok olyan jelzések amelyek egyéniségünkre és stílusunkra vagy hangulatunkra esetleg lelkiállapotunkra utalnak.Kommunikációs jelentősége van annak is, hogy a két beszélgető ember milyen távolságra van egymástól. A kommunikáció során kialakított távolságot befolyásolja az ember kulturális háttere, a partneréhez fűződő viszonya, valamint a közös cselekvés milyensége. A távolságot zónákra osztjuk, így megkülönböztetünk intim, személyes, társadalmi, valamint nyilvános zónát.

  • A megjelenés elemei is fontos részei a kommunikációnak. Az öltözék, a hajviselet, a kiegészítők, jelvények, vagy az egyenruha egyértelmű információt ad a szóbeli közlés mellé, viselőjéről. Megjelenésünket nagyrészt tudatosan választjuk meg, öltözködésünk jellemző ránk. Jelzések, amelyek egyéniségünkre, stílusunkra, hangulatunkra, lelkiállapotunkra utalnak.

A testbeszéd körébe tartozó sokféle testtartás, gesztus, tekintet sok mindent elárul az emberről, gyakran sokkal többet, mint amennyit szeretnénk megmutatni magunkból. Mindannyian ismerjük a mondást: A szem a lélek tükre. Az ember tekintete egy meghatározó érintkezési forma, az emberek közötti személyes kapcsolatban a kezdeti kommunikáció . Tudunk a tekintetünkkel hívni vagy küldeni, csábítani vagy visszautasítani, szeretetet, érdeklődést, haragot és számtalan más érzést kifejezni. Nézésünkkel jelzéseket és visszajelzéseket adunk a másik személyhez való érzelmi viszonyulásunkról. Nézésünkben benne van minden műveltség, minden tudás, amit eddig elsajátítottunk a világról, az adott témáról.

A címben említett "hintázó cipő" nagyon oldott magatartás tükröz. Mellesleg ennek a lábfejjátéknak fallikus tartalma is van. Állítólag némelyik férfi valósággal megvadul, ha egy nő ki-kicsúsztatja a lábát a cipőjéből.

-LaM-