GYIK
(gyakran ismételt kérdések)
*******************
Mitől más
a masszázsinfó?
Miért nincs
itt fórum?
Mit tud
a kezünk?
Mire jó
a masszázs?
Milyen a
rossz masszázs?
Masszázsszalon
vagy kupleráj?
Miért kérdés
a befejezés?
Kik járatják le
a szakmát?
Csöppnyi egészség
Minden kétséget kizáróan a szőlő mellett az olajfa az emberiség legősibb kultúrnövénye. Az olajfa a Földközi-tenger medencéjét válsztotta otthonául, mert a meleget, a bőséges fényt, a száraz, köves talajt és a tenger által kiegyenlített éghajlatot kedvei és ezt mind itt kapja meg maradéktalanul. Az olajfa gyümölcséből sajtolt olaj már az ókorban áldozati eszköz, testápolási szer, élelem és világítóforrás volt. De használták gyógyításra is. Az eltelt évezredek ellenére semmit nem veszett a jelentőségéból, hiszen ma az egészséges étrend és életmód fontos alkotóeleme.
Minden kétséget kizáróan a szőlő mellett az olajfa az emberiség legősibb kultúrnövénye. Az olajfa a Földközi-tenger medencéjét válsztotta otthonául, mert a meleget, a bőséges fényt, a száraz, köves talajt és a tenger által kiegyenlített éghajlatot kedvei és ezt mind itt kapja meg maradéktalanul. Az olajfa gyümölcséből sajtolt olaj már az ókorban áldozati eszköz, testápolási szer, élelem és világítóforrás volt. De használták gyógyításra is. Az eltelt évezredek ellenére semmit nem veszett a jelentőségéból, hiszen ma az egészséges étrend és életmód fontos alkotóeleme.
A nyugati világban alig találunk olyan embert, akit ne fenyegetne a szív-és érrendszeri problémák és a rák veszélye, aki ne veszített volna el közeli hozzátartozóját az elmúlt évtizedekben ilyen betegségekből kifolyólag. Ezek egy sor más, úgynevezett civilizációs betegséggel együtt, -például a cukorbetegség, a kóros elhízás, a magas koleszterinszint...stb- összefüggnek életmódunkkal és ezen belül a táplálkozásunkkal. Manapság könyvek ezrei jelennek meg azzal a nem titkolt igénnyel, hogy megfejtik a az egészséges táplálkozás titkát. Pedig nincs benne titok! A jóléti országok áttértek az iparilag "finomított" alapanyagokból gyártott készételekre, a fehér lisztre, cukorra, sóra, a rafinált növényi olajokra, margarinokra. Ezek gyártása során rengeteg, nagyrészt ismeretlen vagy alig ismert hatású vegyi anyagot használnak fel. Mostanában egyre gyakrabban kerül szóba a mediterrán konyha, amely a modern ételek inváziójával szemben megőrizte bizonyos mértékig az évezredes hagyományait.
Már évtizedekkel ezelőtt feltűnt a kutatóknak, hogy Krétán az emberek több zsiradékot fogyasztanak, mint bárhol máshol a világon. A magukhoz vett kalória 75%-át olivaolaj és teljes kiörlésű gabonatermék adja. Az állati fehérje legnagyobb részét pedig a hal. Elméletileg a krétaiaknak korán kellene meghalniuk szívbetegségben, rákban. Ennek ellenére az ilyen kórok itt fordulnak elő legkevésbé. Amikor a kutatók a hosszú élet titkát keresik, állandóan belebotlanak az olivaolajba, amely kis túlzással patakokban folyik Krétán. A világon fejenként itt fogyasztanak belőle a legtöbbet.
-LaM-
GONDOLTA VOLNA?
- Egyszer csak a masszőr keze eltévedt (gyűjtemény)
***
Mit kell tudni a(z)
- Access Bars
- lávaköves masszázs
- mézes masszázs
- prosztata masszázs
- svédmasszázs
...RÓL?
***