Milyen masszőrt keres?

-

masszázshirdetés feladás itt

Csöppnyi egészség

2017-04-06

Minden kétséget kizáróan a szőlő mellett az olajfa az emberiség legősibb kultúrnövénye. Az olajfa a Földközi-tenger medencéjét válsztotta otthonául, mert a meleget, a bőséges fényt, a száraz, köves talajt és a tenger által kiegyenlített éghajlatot kedvei és ezt mind itt kapja meg maradéktalanul. Az olajfa gyümölcséből  sajtolt olaj már az ókorban áldozati eszköz, testápolási szer, élelem és világítóforrás volt. De használták gyógyításra is. Az eltelt  évezredek ellenére semmit nem veszett a jelentőségéból, hiszen  ma az egészséges étrend és életmód fontos alkotóeleme.

A nyugati világban alig találunk olyan embert, akit ne fenyegetne a szív-és érrendszeri problémák és a rák veszélye, aki ne veszített volna el közeli hozzátartozóját az elmúlt évtizedekben ilyen betegségekből kifolyólag. Ezek egy sor más, úgynevezett civilizációs betegséggel együtt, -például a cukorbetegség, a kóros elhízás, a magas koleszterinszint...stb- összefüggnek életmódunkkal és ezen belül a táplálkozásunkkal. Manapság könyvek ezrei jelennek meg azzal a nem titkolt igénnyel, hogy megfejtik a az egészséges táplálkozás titkát. Pedig nincs benne titok! A jóléti országok áttértek az iparilag "finomított" alapanyagokból gyártott készételekre,  a fehér lisztre, cukorra, sóra,  a rafinált növényi olajokra, margarinokra. Ezek gyártása során rengeteg, nagyrészt ismeretlen vagy alig ismert hatású vegyi anyagot használnak fel. Mostanában egyre gyakrabban kerül szóba a mediterrán konyha, amely a modern ételek inváziójával szemben megőrizte bizonyos mértékig az évezredes hagyományait.

Már évtizedekkel ezelőtt feltűnt a kutatóknak, hogy Krétán az emberek több zsiradékot fogyasztanak, mint  bárhol máshol a világon. A magukhoz vett kalória 75%-át olivaolaj és teljes kiörlésű gabonatermék adja. Az állati fehérje legnagyobb részét pedig a hal. Elméletileg a krétaiaknak korán kellene meghalniuk szívbetegségben, rákban. Ennek ellenére az  ilyen kórok itt fordulnak elő legkevésbé. Amikor a kutatók a hosszú élet titkát keresik, állandóan belebotlanak az olivaolajba, amely kis túlzással patakokban folyik Krétán. A világon fejenként itt fogyasztanak belőle a legtöbbet.

-LaM-

Welcome

Evita

2020-09-25

Evita

új masszőr érkezett a proszira

Újabb blogposztok

2020-09-20

Covidos vendég, maszkos masszázs

Új képek

Carmen

2020-09-25

Carmen

Laura

2020-09-25

Laura

Zsolt

2020-09-25

Zsolt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Keressük a programozót, aki a masszázsinfó adatbázisát anno felépítette.
Bővebben a szerkesztőség blogjában

Budapest masszázstérképe

Budapest masszázstérképemasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!