Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Digitális orvoslás

2017-03-14

Szakértők szerint az orvosi fejlesztések cunamija érkezik a következő években. A napjainkban forradalmian új technológiákat  még modernebb váltja fel. Az orvoslás  következő években  gyökeresen átalakul. A ma még hihetetlennek tűnő technika a mindennapi életünk részévé válik. Saját magunkon elvégezhetünk majd olyan vizsgálatokat, amiért ma még kórházba kell szaladgálnunk.

Pár év múlva olyan természetes lesz az, hogy otthoni kütyüjeinkkel ellenőrízni tudjuk szervezetünk állapotát, mint ma a lázmárő.  Úgy, ahogy ma már sok háztartásban van vérnyomásmérő, vércukormérő, újabb  termékek kerülnek majd az otthonunkba. Úgy tűnik, a digitális orvoslásé a jövő. Nézzünk körül a jövőben! Milyen termékek kerülnek majd otthonunkba?

Tell Spec: Olyan kézi szkenner, amely megmondja az adott élelmiszerről, hogy az milyen összetevőket tartalmaz. A paramétereket továbbítja az okos telefonunk felé, így rögtön látjuk, hogy az ételben mennyi szénhidrát, kalória, fehérje, stb . található, illetve milyen allergénekkel kell számolni.Az általunk rögzített diéta alapján azt is meghatározza, miből mennyit ehetünk.

Scanadu: A vérnyomástól kezdve a vér oxigén szintjéig mindent mér, sőt egyetlen csepp vizeletből akár 12 különböző értéket megmutat . Az adatokat a készülék ellenőrzi és ha kell megmagyarázza. Ha például a gyerek bárányhimlős lesz és a szülő beszkenneli a pötty képét, pár másodpercen belül megtudja, bárányhimlős-e a gyereke, sőt még azt is menjen-e orvoshoz.

Intelligens orvosi szék: Bár egyenlőre még nem kell azon  gondolkoznia , hova teszi majd a nagymama kényelmes fotelját, hogy helyet szorítson az "intelligens orvosi széknek", ez a technológia ma már hozzáférhető. A szék egy komplett orvosi vizsgálatot végez el otthon, kényelmes körülmények között és ha kell videokonferencián vitathatja meg orvosaival a diagnózist.

Misfit Shine: Gombszerű monitor, amely telefonunkkal összekötve fizikai aktivitásunkat figyeli és veti össze a WHO által javasolt napi értékekkel. Jelzi, hogy mennyit gyalogolunk és méri az elégetett kalóriát is.

Digitális kontaktlencse:  :Néhány év múlva nálunk is kapható lesz olyan intelligens kontaktlencse, amely könnycseppből méri a vércukorszintet. A találmány megkönnyíti a cukorbetegek életét, hiszen  a lencse peremén található hajszálvékony érzékelőkkel teli antenna az okostelefonra küldi majd tovább a mért adatokat.

IBM Watson: Amerikában hónapoik óta tesztelik a programot, ami másodpercenként több millió cikket, szaklapot néz át, így az állapotfelmérés, az anamnézis és a tünetek beazonosítása után azonnal feáállítja a diagnózist. Elképesztő eredmény, hiszen a statisztikák szerint minden ötödik orvosi diagnózis hibás vagy nem teljes.

-LaM-