Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Divat és stílus

2016-06-29

Úgy tűnik, az idő múlásával változnak az öltözködési szabályok is. Olyan világban élünk, ahol egy szatén hálóing is lehet a nyári trend alapdarabja. Persze van, ami örök, mint a "kis fekete". A stílusos öltözködés sokszor bonyolultnak tűnik, pedig egyáltalán nem az. Nyilván kell hozzá ízlés, de az összes többit meg lehet tanulni és nagyon jól beilleszthető a hétköznapokba.

Vannak alapvető szabályok, amiket érdemes követni. 1. Építsd fel okosan a gardróbodat! A tudatosan átgondolt és jól felépített ruhatárat lehet a mindennapokban jól használni. Itt a legfontosabbak az alapdarabok. Ezek nélkül semmire nem megyünk, mert nem lesz mire építeni a domináns darabokat és a reggeleink csalódott keresgéléssel telnek majd. De legalábbis kétszer annyi ideig fogjuk kiválasztani a megfelelő darabokat. Ha az alapok megvannak, okosan és keveset vásárolj! Csak olyat vegyél, ami jól beilleszthető a ruhatáradba, amit a későbbiek során is hordasz majd, jól tudod kombinálni. 2. Ismerd a tested előnyös és előnytelen részeit! Csak az tud jól öltözködni, aki ismeri a teste minden porcikáját, tudja mit kell eltakarni, mit érdemes hangsúlyozni vagy épp megmutatni. 3.Öltözködj korodnak megfelelően! Az idő múlása nem jó dolog, de ez nem azt jelenti, hogy pl. le kell cserélni a farmert. A 20-as években kísérletezel, keresed a stílusodat. A 30-as években már illik egy öltözködési formának megfelelni. A 40-50-es években már nem csak a kinézet a fontos, hanem az is, hogy az adott ruha kényelmes is legyen. 4. Titkos fegyver: a kiegészítők. Teljessé teszik a ruhatárat.  A megfelelő sál, táska, ékszer, kalap, napszemüveg stb. a legegyszerűbb darabokat is feldobja és izgalmassá teszi.

"A divat múlandó, de a stílus örök! " -mondta Coco Chanel, ama kis fekete ruhának a megálmodója. A kis fekete szinte minden nő ruhatárában az örök darab. A stílus önkifejezés, amely lehet választás vagy épp nem választás kérdése. Mindkettő üzenetet hordoz. Van, aki aktívan kommunikál a stílus segítségével, tudatosan választ magának platformot a divat örökké változó irányzatainak egyéni felhasználásával. De vannak olyanok is, akik sodródnak az árral, vagy a márkák felsőbbrendűségében hisznek, akiknél perifériára szorul a divattal kialakított személyes kötelék. A divat állandóan kommunikál a formák, textúrák, viselési technikák segítségével. Hol elfed és felfed, megbotránkoztat vagy épp elkötelez. A divat a maga csendes módján, de töretlenül hajtja igába a testeket, felragyogtatva a vonalakat, lehetőségeket, elfedve a tökéletlenséget, kifejezve az érzelemvilágot és a személyiséget. 

A divat velünk együtt  mozog és változik. A stílus nem luxus és nem feltétlen divatos.

-LaM-