Milyen masszőrt keres?

-

masszázshirdetés feladás itt

Életmentés hirtelen helyzetekben

2017-03-21

Tudta, hogy kettő, illetve hat órán múlhat az élet? Világszerte, a szívinfarktus és a stroke vezető haláloknak számít. Fontos tudni és felhívni a figyelmet arra, hogy rosszullét esetén ne várjon, azonnal kérjen segítséget!  Életet menthet vele!

Bár sokan tisztában vannak a szívinfarktus és a stroke tüneteivel, ennek ellenére gyakran megeseik,  hogy túl sok idő telik el a segítség kérésig. Nincs olyan, hogy "majd elmúlik"!  Amennyiben valaki tapasztalja magán a tüneteket, fontos, hogy azonnal hívjon segítséget, hiszen a szívinfarktus 6, a stroke esetén csupán 2 óra áll a rendelkezésre ahhoz,  hogy ne legyenek súlyos, akár végzetesek a következmények, Ezeket az időhatárokat "terápiás ablaknak" nevezik. Ami azt  jelenti, hogy a tünetek jelentkezésétől kezdve mindössze ennyi idő áll jelenleg rendelkezésére az orvostudománynak arra, hogy  ne következzenek be visszafordíthatatlan károk a szívben, illetve az agyban. Fel kell hívni mindenki figyelmét a "saját felelősségére", mert ebben a 2, illetve 6 órában benne van a mentő kiérkezése, a betegszállítás, a közlekedés, a dugók, a sürgősségin a beteg felvétele, a CT, az EKG, a vérvétel...stb. Ha a beteg "kiesik az időablakon", akkor már csak konzervatív kezelésre van lehetőség, ami nem állítja helyre a szöveti károsodásokat .

Fontos a megelőzés! Jelenleg már sok olyan hatékony készítmény van forgalomban,  amelyek a mélyvénás trombózist , a szívinfarktust és a stroke-ot hivatottak megelőzni.

Vegyük komolyan a figyelmeztető jeleket!
STROKE: Beszédzavar, érthetetlen beszéd, féloldali végtaggyengeség,  a szájzug elhúzódása,  az arc egyik fele lezsibbad, a beteg nem tud mosolyogni, a nyelve oldalt fordul, egyensúlyzavarral, szédüléssel együtt járó kettős látás, homályos látás,erős fejfájás....stb.
SZÍVINFARKTUS:Nyomásérzés a mellkas közepén, kisugárzó fájdalom a mellkasból a váll, a kar, a hát vagy akár a fogak, állkapocs irányába, egyre sűrűsödő mellkasi fájdalmak, folyamatosan fennálló fájdalom a has felső részén, légszomj, izzadás, megsemmisülés érzése, ájulás, hányinger, hányás....
 

-LaM-

 

Welcome

Evita

2020-09-25

Evita

új masszőr érkezett a proszira

Új képek

Carmen

2020-09-25

Carmen

Laura

2020-09-25

Laura

Zsolt

2020-09-25

Zsolt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Keressük a programozót, aki a masszázsinfó adatbázisát anno felépítette.
Bővebben a szerkesztőség blogjában

Budapest masszázstérképe

Budapest masszázstérképemasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!