Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Előzd meg a kullancsok trollkodását!

2016-07-07

A kullancs rendkívül alattomos kis jószág, nem egyszerű ellene védekezni. Nem sok a természetes ellenségük, nincs rendszeres vegyszeres írtás sem, így akár  több mint egy évig is képesek életben maradni  anélkül, hogy vért szívnának. De van egy igen hatásos védekezés ellenük, ahogyan az orosz katonák csinálják....

A kullancsok elszaporodásának megakadályozása rendkívül nehéz, ezért az általuk terjesztett betegségek megelőzésének egyetlen módja  lehet a csípés elkerülése, illetve a kullancs által okozott vírusos agyvelő és agyhártyagyulladással szemben védőoltás alkalmazása. Többféle spray, kenőcs létezik, de van egy igen hatásos módszer, amit az orosz katonák fedeztek fel és alkalmazták kullancs ellen. Felfigyeltek arra, hogy az a kiskatona, aki "kínai kenőccsel" kente be valamelyik testrészét, (pl. izomhúzódás vagy más okból kifolyólag) nem talált magában kullancsot, még akkor sem, amikor a társai mindegyikében volt. Erre a laktanya orvosa figyelt fel, ezért a kiképzések ideje alatt előírta a katonáknak a kenőcs használatát és a felszerelésükben is rendszeresítették. A kínai kenőcs bármelyik változata jó, hiszen az összetételük nagyon hasonló.

Hogyan használd?  Tegyél a kínai kenőcsből egy borsónyi adagot a tenyeredbe, dörzsöld be vele a nyakad, a csuklód és a bokádat. Ezen az útvonalon halad a kullancs, így mindenképpen találkozik a "kínai kenőccsel". A fejbőrön nem fog megtelepedni, mert ott védettséget ad a nyakadra felkent kenőcs. Természetesen a védőoltást nem helyettesíti és érdemes a háziorvossal is konzultálni.

De,  érdemes a házipraktikákat kipróbálni, hiszen a kullancs elleni védekezésnél a megelőzés a legfontosabb!

 

-LaM-