Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Érdemes küzdeni a párkapcsolatért?

2017-01-18

"Vége!"-mondja ki az ember egy kapcsolat végén, majd összepakolja a cuccait. De vajon tényleg így kell lennie? A szakítást és annak következményeit érdemes alaposan átgondolni. Mielőtt kimondjuk a végső szót, tegyünk fel magunknak néhány kérdést!

Egy kapcsolat széthullása történhet nagy botrányok, hangos veszekedések közepette, de akár egyetlen hangos szó nélkül is.  Elég, ha az ember úgy érzi, elmúltak az érzései a másik iránt. Bárhogy is van, a szakítás mindig fájdalmas, hiszen életünkbe befészkelte magát a bizonytalanság, félelem a jövőtől, meg a kudarc érzése. Van akit az ettől való félelem, még egy rossz kapcsolatban is  benne tart. De olyan is akad, akik úgy tekint a szakításra, mint valami izgalmas új lehetőségre, hiszen a régi párjuk már csak púp volt a hátukon, egy új kapcsolat meg megannyi új reményekkel kecsegtet. Mindkét eset csapda is lehet.

Érdemes feltenni magunknak néhány kérdést, tisztázni magunkban a helyzetet, mielőtt sorsdöntő lépésre szánjuk el magunkat.

  • Hiányzik , ha nincs ott? A párkapcsolati krízis egyik jele, ha szinte megkönnyebbülünk, amikor a másik nincs ott, mert már jobban érzi magát egyedül.
  • Szereti megérinteni? A csók az érzések fokmérője lehet, a hiánya pedig sokat elárul egy kapcsolatról. Vágyik- e még mindig a másik csókjára?
  • Szívesen gondoskodik róla? Akik szeretik egymást, szeretik boldoggá tenni a másikat, szeretnek gondoskodni  róla.Egy szeretetteljes kapcsolatban van helye a gondoskodásnak.
  • Boldog vele? Minden kapcsolat előnyök és hátrányok összessége. Amíg a pluszok - a biztonság érzése, az elégedettség a közös élettel, az érzelmi közelség vannak szemben a mínuszokkal, megvan a motiváció, hogy mentsük meg a kapcsolatot.
  • Vele szeretne lenni öt év múlva is? Ha azt panaszoljuk el egy barátrnak, hogy elegünk van a párunkból, esetleg látni se bírjuk, a kérdés egyszerűen meg lett válaszolva. De, ha úgy tesszük fel a kérdést: hogyan látjuk magunkat öt év múlva, ez már több mindent vet fel.  Az eddigi közös élet összefonódásai, hitel, gyerekek, stb..
  • Megtett mindent? Nagyon fontos kérdés! Valóban végére ért az eszköztárának? Ha úgy érzi, még van remény, ne adja fel!

Minden komoly döntés előtt mérlegelni kell!  Kérjük barát vagy rokon segítségét! Külső szem is segíthet. Írjunk egy "gondolatbeli listát", mi szól mellette és mi ellene.

-LaM-