Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Fogyjunk a holddal!

2017-01-10

Gondolta volna, hogy a holdfázisok az étvágyunkra is hatással vannak? Hogyan állíthajuk a varázslatos égitest erejét az egészségünk és a sikeres diéta szolgálatába?

Az emberi szervezet minden holdfázisban másféleképpen hasznosítja a bevitt táplálékot. Méregteleníti, fogyni, vagy éppen izmosodni szeretnénk? Íme, mit mikorra időzítsünk!

Újhold: Ez a megújulás szakasza, éppen ezért ideális időszak a salaktalanításra és a böjtölésre. Ilyenkor nagyon fontos, hogy minél több folyadékot igyunk, lehetőleg szénsavmentes ásványvíz és gyógytea formájában. Fogyasszunk sok, könnyen emészhető gyümölcsöt, párolt zöldséget és a jó közérzet érdekében kerüljük a nehéz lakomákat!

Növő hold: Testünk ebben a mintegy  két hétben energiát raktároz el. Ilyenkor a zsír és a cukor jobban hízlal, de az élvezeti cikkek(pl. alkohol) is intenzívebben hatnak.A jelszó tehát, a mértékletesség legyen, legalábbis ha nem akarjuk, hogy a bőséges lakomákat lelkiismeret furdalás kövesse. Együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, sovány hússal és hallal készült fogásokat!

Telihold: A test ilyenkor tudja a leghatékonyabban felvenni az immunrendszer egészséges működéséhez nélkülözhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat. Ugyanakkor belső nyugtalanság lehet úrrá rajtunk és emiatt rosszul alhatunk, gyomrunkra húzódhat az idegesség. Célszerű nem túlterhelni az anyagcserét. Fogyasszunk leveseket, gyümölcsöt, párolt zöldségeket, gyümölcsleveket. Este 7 után már ne együnk, hogy megkönnyítsük az emésztőrendszer munkáját!

Fogyó hold:  Ebben a fázisban legintenzívebb az anyagcsere, ezért ebben a két hétben  érdemes elkezdeni a fogyókúrát. Fokozatosan csökken az étvágyunk, az anyagcserénk viszont felgyorsul, szervezetünk csak úgy égeti a kalóriákat. Ilyenkor anélkül ehetünk többet, hogy a felesleg azonnak lerakódna a csípőnkön.  Böjtölni is ilyenkor érdemes, a salakanyagok ugyanis gyorsabban kiürülnek, mint máskor.

-LaM-