Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

GéSa légzési tanácsai

2018-02-14

Egy kedves barátom invitálása által kerültem kapcsolatba ezzel az oldallal. Jó pár írást, élményt elolvastam és meglepődtem hány féle módon lehetséges masszírozni az ember fizikai testét.

Egyetlen egy információt sem találtam arra vonatkozólag, hogy a masszírozási technikák alatt az ügyfélnek milyen módon szükséges lélegeznie.

Természetesen érzékeltem, hogy lélegeznek a masszírozás közben, mivel túlélték az akciót és beszámoltak élményeikről. A kedves olvasó valószinűleg meglepődik, hogy mi köze van a masszírozáshoz akármilyen légzés technikának is.
Nagyon is sok, csak mindenkinek ki kellene próbálnia. 
 
Sajnos a mindennapi légzés technikánk, amely az életvitelünk alapján alakult ki nem biztosít elegendő oxigént a testünk működéséhez. Egyes betegségek kialakulásának az oxigén hiány is lehet oka. 
 
Qigong és Tai Chi formagyakorlatok tanulójaként és oktatójaként megtapasztaltam, hogy a legtöbb ember nem megfelelő technikával lélegzik.
 
Minden emberi lény megfelelő légzés technikával születik meg, mely légzés technikát már az általános iskolában átprogramozzák a diákokban. 
Hogy milyen technikára?
 
Kedves olvasó kérem szánjon önmagára néhány percet és figyelje meg a saját légzését!
Hogy ne engedjem bő lére a témát, megosztom Önnel a helyes légzés technikáját, összesen 4 pontban!
 
1. Üljön egyenes háttal - így a rekeszizom feszülés mentesen tud mozogni és a belső szervek sem nyomódnak össze.
2. Belégzéskor gömbölyítse meg egy kicsit a hátát - így több levegőt tud beszívni, mert nem feszül meg a mellkasa.
3. Kilégzéskor egyenesítse ki a hátát - így kevesebb energiát kell fordítani a kilégzésre.
4. A légzésnek kell mozgatni légzés közben a hasat és nem a fizikai erőnek.
 
Most felmerül az olvasóban, hogy használható-e már ez technikát masszázs közben?
Nem is arra akarom biztatni az olvasókat, hogy tegyék próbára ezt a technikát masszírozás közben, hanem, hogy sajátítsák el ezt a légzés technikát, éljenek vele életük minden percében, természetesen masszázs közben is!
Azért, mert ezzel a technikával vagyis légzéssel masszírozzák a belső szerveiket, amely által a belső szerveik hatékonyabban működnek!
 
Jó légzést kívánok a mindennapokhoz!
Üdvözlettel: GéSa