Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Gyógyító érintések

2018-05-14

Az egészségügy egyre inkább ránk bízza a személyes jóllétünket. A masszázzsal sok panaszt önállóan és mellékhatások nélkül megelőzhetünk vagy csillapíthatunk.

Vegyük hát kezünkbe az egészségünket!

Gyakran túlságosan is hamar nyúlunk a szabadon vásárolható gyógyszerekhez, pedig masszázzsal lényegesen csökkenthetnénk a gyógyszerfogyasztásunkat, megkímélve magunkat például mellékhatásoktól.

Íme néhány masszázsfajta, ami sok fájdalomtól szabadíthat meg minket!

GYÓGYMASSZÁZS:

Speciális mozdulatsorból áll, általában terápiás céllal alkalmazzák. Fogásai gyakran fájnak, ám a jobbulást szolgálják. Helyileg fokozza a keringést, ezáltal nő a vénás visszaáramlás, ami csökkenti a szív terhelését. A keringés javulás következtében jobbá válik az izmok vérellátása és fokozódik a bőr rugalmassága. Az izomlazító, fájdalommérséklő és relaxációs hatása miatt az egyik legkedveltebb terápiás mód.

NYIROKMASSZÁZS:

A nyirok testünk folyékony szövete, akárcsak a vér. Közvetítő szerepet tölt be a vér és a sejtek között, átadja a vér által szállított tápanyagot és felveszi a "hulladékot", azaz a bomlástermékeket. A gyengéd, körkörös, nyomó-simító mozdulatok segítik a nyirokszállítást, gyorsítják a nyirok elfolyását.  A nyirokmasszázs aktiválja  az immunrendszert és az anyagcsere-folymatokat. Segít kiüríteni a szöveti ödémákat. Hatására a bőr tisztábbá, jobb vérellátásúvá és feszesebbé válik. Hatásosan alkalmazható számos jóindulatú ödéma kezelésénél, egyes műtétek után, valamint a szem körüli duzzanat, allergia és narancsbőr esetén is.

VÍZ ALATTI SUGÁRMASSZÁZS:

A legtöbbet alkalmazott víz alatti sugármaszzázs a hidroterápiás eljárások egyike. A meleg vízsugár csökkenti az izomfájdalmakat és lazítja az izületeket. A víz mechanikai hatása kedvezően befolyásolja az izomzat tónusát, javítja a vér- és nyirokkeringést, . Baleseti vagy műtéti utókezelés, kondíció javítás esetén különösen ajánlott.

TALPREFLEX MASSZÁZS:

A reflexológia alapja a testen megkülönböztethető tíz zóna, másképpen energiacsatorna. A szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlen, hogy az energia szabadon áramoljon ezekben a csatornákban. A test zónái a kezeken és a lábakon kezdődnek, illetve végződnek, ezért a végtagok -elsősorban a láb- nyomogatásával a terapeuta meg tudja határozni, melyik testrész okozza a bajt.

Mivel a talpon visszatükröződik a különböző testrészek, szerevek állapota, az egyes zónák masszírozása pozitívan befolyásolhatja a szervek működését.  Ha egy testrész vagy szerv károsodott, rossz a keringése, egy megfelelő pont a talpon különösen nyomás- vagy fájdalomérzékennyé válik. A masszírozás serkenti a vérkeringést a megfelelő szervekben, elősegíti a nyirokkeringést és ezáltal erősíti az immunrendszert. Hozzájárul a salakanyag kiválasztásához, fájdalomcsillapító hatása is van.

Érdemes kipróbálni és rendszeressé tenni a masszázskezeléseket!

-LaM-

Welcome

Andi

2021-04-10

Andi

Böbe

2021-04-07

Böbe

Új képek

Carmen

2021-04-08

Carmenmasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!