Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Gyógyszer nélkül a tél ellen

2017-02-14

Íme a fantasztikus négyes: életmód, sport, alvás, evés! Természetes immunerősítés gyógyszer nélkül a tél ellen! Megerősített immunrendszerrel könnyebb átvészelni a telet, az influenzás időszakot. Megelőzhetjük, hogy legyűrjenek minket a különböző betegségek.

Ilyenkor télen, a munkahely tele van köhögő, krákogó, fájós torkú kollégákkal. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy ne kapjunk el semmilyen nyavalyát és mit csináljunk, ha este rémülten vesszük észre, fáj a torkunk és folyamatosan orrot kell fújnunk? Szervezetünk védekezőrendszerét megerősíthetjük úgy is, hogy beszerzünk tucatnyi gyógyszertári készítményt, amelyek ezt hivatottak elősegíteni.  A természetes módszerek azonban, bár több munkát igényelnek, biztonságosabbak és nemcsak az immunrendszerünkre, de egész életünkre is pozitív hatással vannak.

ÉLETMÓD A túl sok stressz ártalmas, ezt mindenki tudja, de hogy hogyan, milyen folyamatokon át fejti ki a hatását, azzal már kevesebben vannak tisztában. A stressz során termelődő hormonok, főleg kortikoszteroidok, blokkolják az immunrendszert. Tartós stressz esetén gyengül az ellenálló képesség. A rendszeres szauna, az egészséges és változatos étrend, a váltott zuhany, a mozgás, valamint a kellő mennyiségű és minőségű pihenés csodákat tehet a szervezetünkkel.

SPORT Ha természetes immunerősítésről van szó, akkor a rendszeres sport és a fizikai aktivitás a legfontosabb tényező, de túlzásba vinni nem szabad. Ügyelve a fokozatosságra, örömet és jóleső fáradtságot okozó mozgást végezzünk! Kerüljük a kényszeres és teljesítmény-központú hozzáállást! Ez rövid és hosszú távon is kifizetőbb.

ALVÁS A szervezet legjobban az éjszakai pihenés közben tud regenerálódni. A napi alvásszükséglet egyénenként eltérő. Függhet alkattól, élethelyzettől, alkalomtól. Néha több, máskor kevesebb alvás is meghozhatja a reggeli frissességet.

EVÉS A különböző élelmiszerekben a más és más hatóanyagok jól kiegészítik egymást. Változatosan kell étkezni. Szem előtt tartva, hogy például az állati fehérjék vagy a finomított szénhirátok ne kerüljenek túlsúlyba, mert a túlzott fogyasztásuk az anyagcserére és az immunrendszerre is kedvezőtlenül hathatnak.

-LaM-