Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Ha a tej az ellenség

2016-11-18

Sok értékes anyagot tartalmaz, mégis egyre kevesebben fogyaszthatják. Mit érdemes tudni a tejcukor- érzékenységről? Annak, aki ebben a betegségben szenved, fokozott óvatosságra van szüksége. A laktóz ugyanis nemcsak az állati eredetű tejben és tejtermékekben fordulhat elő.

A laktózintoleranciát, azaz a tejcukor-érzékenységet nagyjából 50 évvel ezelőtt ismerte fel az orvostudomány. Ma már fájdalommentesen diagnosztizálható a betegség egy egyszerű, úgynevezett kifújásos teszttel. A tejcukor, azaz a laktóz az állati eredetű tejben és tejtermékekben természetes állapotban, míg más, feldolgozott termékekben adalékanyagként található meg.

Tipikus tünetek: A tejcukrot, vagyis a laktózt a laktáz nevű enzim bontja le a vékonybél nyálkahártyájában, a bélbolyhok felületén. Ha valakinek a szervezetében nincs ilyen enzim, vagy a működése károsodott, akkor a tejcukor továbbjut a vastagbélbe és az ottani baktériumok bontják le, illetve használják fel. A bakteriális erjedés gázképződéshez vezethet, ami puffadást, görcsöket okozhat. Az első tünetek - hasmenés, hányás,bőrkiütés, légzési nehézségek - az ital elfogyasztása után azonnal vagy néhány órán belül jelentkeznek.

Annak, aki ebben a betegségben szenved fokozott óvatosságra van szüksége! A laktóz ugyanis nemcsak az állati eredetű tejben és tejtermékekben fordul elő, hanem gyógyszerekben és számos más élelmiszerekben is. Jelentősebb mennyiségű laktózt  tartalmazhatnak: például a késztermékek, krémek, szószok, tasakos levesek, mártások, saláta öntetek, bizonyos húskészítmények....stb.

Aki tejérzékeny, mindig nézze meg az adott élelmiszer összetevőit!

-LaM-

Welcome

Andi

2021-04-10

Andi

Böbe

2021-04-07

Böbe

Új képek

Carmen

2021-04-08

Carmenmasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!