Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Hajszínünkben a jövőnk

2016-10-11

Génjeink határozzák meg a bőr- és hajszínünket, méreteinket, nemünket, értelmi képességünket.
Egy kutatás alapján, eredeti hajszínünk segít megjósolni, milyen betegségekre vagyunk hajlamosak.

A szemre kell figyelniük a szőkéknek!  A nők, különösen a világos hajúak, hajlamosak az időskori makuladegenerációra. A hosszú távon vakságot okozó betegség megelőzhető luteinben és zeaxanthinben gazdag táplálkozással. Ezeket az anyagokat megtalálhatjuk a kelkáposztában, a spenótban és a cukorborsóban is.

A hajra kell vigyázniuk a barnáknak!  A hajhullással küzdő nők több mint fele barna hajú. Ez abból is adódik, hogy eleve kevesebb hajszáluk van, mint a világos hajszínű társaiknak, ezért vesszük jobban észre, ha egy barna hajszál elhal. Legalább napi 18 milligramm vas bevitellel megerősíthetjük sötét hajszálainkat. Ezt a mennyiséget egy tál vitaminnal dúsított  zabkásával is biztosíthatjuk.

Parkinson-kórra hajlamosak a titokzatos vörösek! Kutatások szerint a vörös hajúaknak kilencven százalékkal nagyobb  az esélyük a Parkinson -kór kialakulására, mint a szőkéknek. Az oka valószínűleg az a génmutáció, ami a hajszínünket is meghatározza.  Napi négyszáz milligramm folsav lassíthatja  a betegség kialakulását és előrehaladását.

-LaM-