Milyen masszőrt keres?

-

masszázshirdetés feladás itt

Hogyan szárítsunk fűszereket?

2017-06-07

Ma már talán senkit nem kell meggyőzni arról, hogy a friss fűszerek használatával finomabb, élénkebb, intenzívebb ízeket adunk az ételeknek. Viszont nem mindegyik fűszernövény tartható el egész évben, ezért érdemes már jó előre gondolni a téli hónapokra is. Saját magunk is termeszthetünk a kertünkben vagy akár a balkonládában is növényeket, tartósítani sem nehéz őket és még mindig jobb, mint a boltban kapható bezacskózott változat.

A fűszernövények többsége augusztus első heteiben tartalmazza a legtöbb értéskes illóolajat. Érdemes ilyenkorra időzíteni a begyűjtést. A legtöbb növény jól viseli a szárítást, hiszen eleve nem túl nagy a nedvességtartalamuk. Természetesen szárítás előtt mossuk meg a leveleket. A kakukkfű, majoránna, babér, borsikafű, oregano, rozmaring, kapor mind jól tűri az egyszerű levegőn szárítást. 6-8 ágat vágjunk le a növényről és az aljuknál fogva szorosan kötözzük össze spárgával. Számoljunk azzal is, hogy a növény jól összeszárad és könnyen kipotyoghat. A csokrokat akasszuk meleg, száraz, pormentes,de nem túl világos helyre. A tűző napon a növények veszítenek az erejükből és a színükből is. A szárításhoz 4-5 nap elegendő.  Használhatunk sütőt vagy aszalógépet is, akkor az előzőnél gyorsabb eredményt érünk el. Különösen a magasabb nedvességtartalmú leveleknél érdemes a modern világ vívmányait is bevetni: mint például a zsálya, bazsalokom, metélőhagyma, zellerzöld. Aszalógépben vagy sütőben néhány óra alatt megszáríthatjuk a növényeket.

Tárolás:Sokan összezúzzák a szárítmányt, pedig célszerű csak a felhasználás előtt összetörni, mert így intenzívebb ízeket kapunk. Jól záródó üvegekben tartsuk őket, hogy az aromájuk megmaradjon.

Feltétlenül jelöljük egyértelműen, melyik üvegbe mit tettünk, mert nem biztos, hogy néhány hónap múlva is meg tudjuk különböztetni például az oregánót és a majorannát.

-LaM-

 

Welcome

Evita

2020-09-25

Evita

új masszőr érkezett a proszira

Új képek

Carmen

2020-09-25

Carmen

Laura

2020-09-25

Laura

Zsolt

2020-09-25

Zsolt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Keressük a programozót, aki a masszázsinfó adatbázisát anno felépítette.
Bővebben a szerkesztőség blogjában

Budapest masszázstérképe

Budapest masszázstérképemasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!