Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Hogyan ússzuk meg az influenzát?

2016-12-06

Bár szinte mindannyian átestünk már rajta egyszer-kétszer, mégsem tudunk eleget az influenzáról. Pedig ha alaposan kiismerjük, könnyedén megelőzhetjük!

Szögezzük le már az elején: az influenzát nem meghűlés vagy baktérium, hanem egy vírus, az influenzavírus okozza. Cseppfertőzéssel vagy a fertőzött személyekkel, tárgyakkal való közvetlen érintkezés által terjed és elsősorban a légutakat támadja meg. A leggyakrabban jelentkező tünetete, a hirtelen fellépő, két-három napon át tartó magas, 38,5 fok feletti láz, végtag- és izomfájdalom, fejfájás, erőtlenség, orrfolyás, köhögés. Jellemző kísérő tünet lehet a fülfájás is, melyet okozhat az orrmelléküregek elzáródása vagy a torok, a garatív fájdalmak kisugárzása.

A megelőzés hármas fogata

Védőoltás

A szakemberek elsődleges tanácsa, hogy aki csak teheti, még a járvány kezdete előtt oltassa be magát influenza ellen. Bár a védőoltásnak elenyésző számban  előfordulhatnak mellékhatásai, ezek legtöbbször igen gyengék. Kiemelten javasolt oltani a munkájuk miatt veszélyeztetetteket, a várandósokat, a krónikus betegségben szenvedőket és a csecsemőket 6 hónapos kor felett.  A 60 év felettiek és a tartós betegségben szenvedők számára térítésmentes oltóanyag áll rendelkezésre. A kórokozó változékonysága miatt minden évben új oltóanyagot állítanak elő a szakemberek az előző évben  a világon leggyakrabban előforduló influenzatörzsekből. Az oltást a védettség kialakítása érdekében évente  meg kell ismételni.

Immunrendszer

Ha erős az immunrendszerünk, a betegség nehezebben fertőz. Fontos, hogy a téli időszakban is fogasszunk zöldséget és gyümölcsöt. A rendszeres sport.a megfelelő táplálkozás és pihenés mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ellenállóbbak legyünk a vírussal szemben. Öltözzünk rétegesen, hogy testünknek minél kevesebbet kelljen küzdenie a hideg ellen.

Higiénia

Bizonyos higiénés szabályok betartásával elejét vehetjük a vírus terjedésének. Alapos és gyakori kézmosással jelentősen csökkenthetjük nemcsak az influenzával, hanem  az egyéb kórokozókkal  való megfertőződés veszélyét is.  Használjunk eldobható papír zsebkendőt,  mely elfedi a szájat és az orrot,  majd egyből dobjuk a szemétkosárba!

-LaM-

 

Welcome

Andi

2021-04-10

Andi

Böbe

2021-04-07

Böbe

Új képek

Carmen

2021-04-08

Carmenmasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!