Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Idén nem lesz téliháj!

2016-12-15

Ha a hűvös napok a korábbi években mindig hoztak magukkal néhány plusz kilót is, most kijelentheted: idén másként lesz! Alakítsd át az életmódodat!

 

A téli pluszkilók megjelenése egyrészt evolúciós kényszer: ha csökken a hőmérséklet, a szervezet azonnal felkészül a vészhelyzetre, raktározni kezd és az étvágyadat is felsrófolja. Másrészt viszont egyszerű matematika: kevesebbet mozogsz, a korán sötétedő napokon bekuckózol a jó meleg szobába, tartalmasabb ételeket eszel, ráadásul jönnek az ünnepi trakták, az évértékelő céges bulik és a vendégségek. Vagyis több kalóriát viszel be a szervezetedbe, mint amit mozgással leadsz. Így aztán megjelennek a "fölösleges" párnácskák.

Egyél okosan! A legkézenfekvőbb ötlet az étrended egészségesen tartása. Nyáron nem volt gond sok salátát és gyümölcsöt fogyasztani, de mi a helyzet a téli ételekkel? Télen is sok zöldséget a tányérodba!  A káposzta, póréhagyma, cékla, sütőtök, fekete retek nem tartozik a luxuscikkek közé és ráadásul egészségessé teszik a táplálkozásodat.

Szeresd meg a levest! Ha az étkezés elején megtöltöd a gyomrodat valamilyen kalóriaszegény fogással, kevesebbet fogsz kívánni az "emberesebb" főételből.

Lendülj mozgásba! Itt az ideje, hogy kipróbálj  valamilyen téli sportot, például a korcsolyázást. Ha nem vonz a hideg, akkor  válassz edzőtermi sportot.

Alakítsd át az életmódodat! Távolítsd el a kísértést, ne tarts otthon édességkészleteket, rágcsálnivalókat, cukros üdítőket. Aludj eleget. Napi 8 óra pihenés a pluszkilók elkerülésében is segít. A kimerültség ugyanúgy, ahogyan a stressz, hormonális változásokat indít el a testedben, amelyek a zsír  elraktározását segítik.

Nézz a tükörbe!  A téli ruhák alatt ritkán szembesülünk testünk látványával, így hajlamosak vagyunk elhanyagolni azt.

-LaM-