Milyen masszőrt keres?

-

Irány a kert!

2017-05-25

A kertészkedés sokaknak jelent kikapcsolódást, feltöltődést a friss levegőn. Ki gondolná, hogy intenzív kertészkedéssel 60 perc alatt akár 300 kalóriát is elégethetünk. Ha ez így van, akkor edzőterem helyett irány a kert!

A kertészkedés bizony  megerőltető is lehet, hiszen nem csak arról van szó, hogy megöntözünk néhány cserép virágot.  Néha felér egy komoly testedzéssel is. Erre persze csak utólag jövünk rá, amikor érezzük a sajgó derekunkat, térdünket, hátunkat, csípőnket, vállunkat.  Egy óra intenzív kertészkedés alatt elégethetünk akár 300 kalóriát is, ami  egy óra jógázásnak vagy aerobiknak felel meg. Ha rendszeresen kertészkedünk, akkor akár kiválthatunk vele más (rendszeres) mozgást is, hiszen az izmainkat a kertben is nagyon megdolgoztatjuk. Ültetés, gyomlálás, vagy metszés közben könnyen elmerevedünk, ezért 10-15 percenként változtassunk a testtartásunkon. Például váltsunk a térdelésből guggolásba. Ha talaj közeli növényeket gondozunk, egész biztosan térden lesz a legkényelmesebb. A kemény, kavicsos talaj megviselheti a térdeinket, ezért tanácsos egy térdeplő matracot beszereznünk, ami megkönnyíti a munkát.

Az elhasznált, életlen szerszámok megnehezítik a munkát. Fontos pédául, hogy a kéziszerszámok nyele megfelelő hosszúságú és vastagságú legyen, jól lehessen megfogni azt és így nem erőltetjük túl a kézfejünket. A megterhelő emelések, cipelések elkerülésére használjunk kerti kiskocsit vagy talicskát.

-LaM-

Welcome

Gabriella

2020-07-01

Gabriella

Friss hírek

2020-06-26

Masszázsapró tesztüzem finisben!

Új képek

Carmen

2020-07-02

Carmen

Évi

2020-07-01

Évimasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázstérkép


Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!