Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Irány a kert!

2017-05-25

A kertészkedés sokaknak jelent kikapcsolódást, feltöltődést a friss levegőn. Ki gondolná, hogy intenzív kertészkedéssel 60 perc alatt akár 300 kalóriát is elégethetünk. Ha ez így van, akkor edzőterem helyett irány a kert!

A kertészkedés bizony  megerőltető is lehet, hiszen nem csak arról van szó, hogy megöntözünk néhány cserép virágot.  Néha felér egy komoly testedzéssel is. Erre persze csak utólag jövünk rá, amikor érezzük a sajgó derekunkat, térdünket, hátunkat, csípőnket, vállunkat.  Egy óra intenzív kertészkedés alatt elégethetünk akár 300 kalóriát is, ami  egy óra jógázásnak vagy aerobiknak felel meg. Ha rendszeresen kertészkedünk, akkor akár kiválthatunk vele más (rendszeres) mozgást is, hiszen az izmainkat a kertben is nagyon megdolgoztatjuk. Ültetés, gyomlálás, vagy metszés közben könnyen elmerevedünk, ezért 10-15 percenként változtassunk a testtartásunkon. Például váltsunk a térdelésből guggolásba. Ha talaj közeli növényeket gondozunk, egész biztosan térden lesz a legkényelmesebb. A kemény, kavicsos talaj megviselheti a térdeinket, ezért tanácsos egy térdeplő matracot beszereznünk, ami megkönnyíti a munkát.

Az elhasznált, életlen szerszámok megnehezítik a munkát. Fontos pédául, hogy a kéziszerszámok nyele megfelelő hosszúságú és vastagságú legyen, jól lehessen megfogni azt és így nem erőltetjük túl a kézfejünket. A megterhelő emelések, cipelések elkerülésére használjunk kerti kiskocsit vagy talicskát.

-LaM-

Welcome

Andi

2021-04-10

Andi

Böbe

2021-04-07

Böbe

Új képek

Carmen

2021-04-08

Carmenmasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!