Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Izzasztó szépség

2016-09-19

A finnek szerint, amit a szauna nem gyógyít meg, azt már az orvos sem. Tény, hogy a rendszeres izzasztás bőrünk szépségének és az egész egészségünknek is jót tesz. Miért ne lehetne ez a te titkos fegyvered is?

Ismert tény, hogy az immunrendszer egyik hatásos fegyvere a bacilusok és a vírusok ellen a láz. A szauna melege gyakorlatilag mesterséges lázat idéz elő, így  a hő hatására megindul a verejtékezés, a méreganyagok elkezdenek kiürülni a szervezetből,  miközben a meleg élénkíti a vérkeringést, javítja az anyagcsere-folyamatokat, pusztítja a vírusokat és a baktériumokat, erősíti a szervezet öngyógyító képességét, feszesebbé, szebbé teszi a bőrt. A rendszeres izzadás segít meggátolni a káros anyagok, nehézfémek felhelmozódását, illetve lebontani a már elraktározódott salakanyagokat. Heti egy szaunázás beiktatásával nagyon sokat tehetsz az egészségedért, az immunrendszered erősítéséért és a bőröd szépségéért!

Finn szauna: A fából készült szaunaház vagy kabin melegét a bent álló kályha adja (hagyományosan fatüzelésű, manapság gáz, vagy áram fűti). Erre időnként, (a bent tartózkodás utolsó harmadában) illóolajos vizet önthetnek, ez megemeli az amúgy száraz szauna páratartalmát. 10-15 percet tartózkodj bent, majd pihenj mintegy 10 percet és kétszer-háromszor ismételd meg a ciklust. A kabinból való kilépés után azonnal zuhanyozz le hideg vízzel, vagy végy hideg merülőfürdőt. Ezután pihenj, lehetőleg fekve  szobahőmérsékletű pihenőben.

Bioszauna - A kímélő finn : Lényegében olyan finn szauna, ahol alacsonyabb a hőmérséklet, így kímélőbben hat. Sok helyen szín-és aromaterápiával együtt élvezheted. Egyszerre 20-30 percet tartózkodj bent, majd pihenj nagyjából 10 percet  és kétszer ismételd meg a ciklust.

Infraszauna - a "fénnyel működő" : A meleg nem kályhából jön, a kabint infravörös sugárzsás járja át, aminek nagyobb része közvetlenül a testet melegíti (a klasszkusnál először a  levegő melegszik fel, az adja át a hőt a testnek). Egyszerre 20-30 percet tartózkodj bent, az összidő 45-60 perc legyen. Az egyes bent tartózkodások között  hűtsd le magad és pihenj 10 percet.

Fogyaszt-e a szaunázás?  Biztos te is hallottál olyanokról, akik szaunázással próbáltak lefogyni. Ez azonban csak önámítás, azt, hogy kevesebbet mutat a mérleg, az izzadással járó vízveszteség okozza. Ugyanakkor a rendszeres  szaunázás az anyagcsere élénkítésével járul hozzá az egészséges testtömeg eléréséhez és megtartásához.

Használj illóolajokat a szaunában, párologtatásukkal könnyedén juttathatsz különböző hatóanyagokat a testedbe a kitágult pórusokon keresztül.

-LaM-