Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Kuponos átvágás

2018-03-20

Sosem masszíroztak még meg szakszerűen, avagy sosem voltam még masszőrnél/masszőznél, leginkább anyagi okokból.
Mostanában gyakran kapok érdekes akciós ajánlatokat email-ben, többször vásároltam így kuponokat - ez történt most is, így jutottam az első masszázsélményemhez.

A hirdetés szerint egy belvárosi Szépségszalonban 150 perces összetett masszázscsomag várt rám 8800 Ft helyett 3360 Ft-ért ezzel a tartalommal:
 
60 perc: fekvő, méregtelenítő infraszauna testkezelés
15 perc: szemmasszázs infraszauna közben 
60 perc: kényeztető csokoládés/hidratáló pálmavajas testmasszázs
30 perc: relaxációs stresszmentesítő fejmasszázst és talpmasszázs
 
Szorosan értelmezve a négy pontból egyik sem valósult meg, illetve nagy hiányosságokkal:
 
infraszauna csak 30 perc lett, de nem is ez volt a legnagyobb problémám. Elhasznált gép volt ez ránézésre is, ennek folytán az ártó hatásával pedig nem nagyon vagyok tisztában és inkább utána sem nézek így utólag, hogy káros-e az ilyen kimustrált szerkezet.
Nagyon lassan melegedett be a gép, konkrétan reszkettem még a kinti hidegtől amikor levetkőztem, a szoba (merthogy ez a "szépségszalon" egy kétszobás belvárosi, udvari lakásban működik) éppen hogy fűtött volt.
Egy heverő volt az alap, erre lett terítve egy avétos fehér lepedő, arra pedig a hővisszaverő fólia, ezen egy másik, szintén avétos zöld lepedő feszült - az infraszauna gép pedig két egymásba tolható félhengerből állt, ez alá bújtam be és húztam magamra a nagyobb félhengert. Ha ügyetlen voltam, akkor túlhúztam és fedetlenül maradt a térdem, de nagyjából 2 perc alatt végül elhelyezkedtem úgy, hogy a kint maradó vállam nem nagyon fázott, csak éppen eléggé. 
A fogadó/magyarázó személyzet elmondta, hogy az időkapcsoló megbízhatatlan, vagyis állítsam be a saját mobilomat, hogy ne fussak túl a 30 percen, illetve a hőmérsékletet is szabályozhatom, de ő azt ajánlja, hogy hagyjam úgy, ahogy most van, mert mivel nem vagyok szoktatva az infrázáshoz. A szocreál időkapcsoló a falon volt karnyújtásnyira, félve nyúltam hozzá. Egy odaszögelt barnára festett fadobozban volt 3 nagy fekete kapcsoló szín- és időbeosztásokkal, a fadoboz alján pedig vaskos fekete vezetékek futottak kifelé és lefelé, az ágy alá.
Hú degáz, mondtam magamban, de a kaland (és a későbbi masszázs) kedvéért maradtam.
Úgy 10 perc múlva már nem fáztam, az utolsó 10 percben pedig már kezdtem átérezni az infraszauna jelentését, jelentőségét - vagyis korrektül izzadtam.
A telefonom jelzett a 30. percben, én pedig letoltam felsőtestemről a gépet és elindultam zuhanyozni. A fürdőszoba tágas volt, hűvös,......és kissé lepukkant, olyan bérházas: magas és tágas, benne egy régi kopott káddal, aminek kopottságát leplezték volna a beledobált virágszirmokkal, egy zuhanykabinnal, és egy wc csészével. A zuhanykabin elé le volt fektetve egy nedvszívó, gusztustalanra ázott és színeződött kilépő, amit méterre adnak a háztartási boltokban, ezt átlépve álltam be zuhanyozni. Ekkorra már ismét fáztam, sőt, ez még fokozódott, ugyanis bárhová tekertem a csaptelep karját, mindenhogy hideg víz folyt rám. Aztán végre eljutott a csőbe a meleg is, sőt, hirtelen tűzforró lett, és én ijedten tekergettem az ellenkező irányba, hogy normálisan bekeverjem és végre lemossam az izzadtságot magamról. Ez éppen hogy sikerült a következő 8 másodpercben, mert azután kérlelhetetlenül és visszavonhatatlanul újra jéghideg víz jött. Már éppen nyúltam volna az egyik noname tusfürdőhöz, amikor kapcsoltam, hogy ebből nagy habzás nem lesz, ennyi volt a melegvíz-fejadag és én elfolyattam a magamét a beállítások alatt. 
Megtörölköztem, bebújtam a bankreklámos köpenybe és irány a másik szoba, ahol már -elvileg- vártak masszázsra.
- tehát szemmasszázs nem volt sem külön, sem infraszaunával kombinálva - bár, tekinthetjük szemmasszázsnak azt is, ahogy meredten bámultam az extrém környezetre újra meg újra.
A két szoba között volt egy helyiség, itt pakolgatott a későbbi masszőzöm, mondta, hogy menjek be és várjak, ő is mindjárt jön.
Így tettem. A másik szobában félhomály, két masszázspad és egy kis rattan kanapé volt, az egyetlen ülőalkalmatosság, erre cuccoltam, erre ültem, ezen vártam. Karnyira jobbra tőlem pedig ott kacsintgattak a krémek, olajok, nézegettem őket és próbáltam találgatni, melyik mire használ és vajon majd melyik kenődik rám.
Az alsó polcon volt 4 nagy sárga tégely ugyanazon gyártótól, 4 különböző tartalommal. Gondoltam, megszagolom őket, le is vettem az egyiket. Illetve csak vettem volna, de amikor megemeltem, éreztem, hogy töküres. Üres volt mind a négy, csak impozáns látványnak szolgáltak a dobozok, az igazi munkaeszközök a kis vékony, jellegtelen flakonok voltak.
Még két perc eltelt és jött is a masszőzöm.
Barátkoztunk, kérdezgetett a munkámról és arról, hogy milyen viszonyban állok a masszázzsal. Mondtam, hogy ülő munkát végzek napi 8 órában és a tél sporttalanul telt, de most majd...Megbeszéltük, hogy inkább frissítő masszázst szeretnék, ha lehetséges, nem szeretnék kótyagosan hazavergődni, majd felfeküdtem hanyatt a masszázspadra.
A lábszáraimmal kezdett, ez különösebben nem esett jól, a combomon kifejezetten kellemetlen volt a bőrömnek a gyömöszölés. 10-15 perc múlva következett a "talpmasszázs".
Erről a masszázsfajtáról annyi a tudomásom, hogy az igazi talpmasszázs akár még fájni is tud, de ez itt nekem kifejezetten jól esett. A lábfejem egészét érintette a masszázs, minden kis párnát megmozgatott a csaj, befúrt a lábujjak közé is. Ez 15 perc volt, ezután fordultam hasra és jött a lábszárak hátsó oldala, itt sem ért különösebb élmény, inzultus.
A hátamnál nyögtem, hol ettől, hol attól: vékony testalkatú vagyok és nem nagyon van izom a hátamon, ezért nem mindig tetszett egy erőteljesebb ujjbegy-nyomás, de nagyrészt azért jól esett a hátmasszír.
A végén kaptam egy frottír törölközőt olajfelitatás céljából, a hátammal nehezen boldogultam, de hát a fürdés nem lett felajánlva, ezért muszáj volt megoldanom - őszintén szólva nem is volt kedvem újra ugyanahhoz a zuhanyzós élményhez.
Ekkor pár perc híján este 7 óra volt, azaz a végpont, letelt a kupon, el lettem bocsátva.
A kezdést lekéstem 10 perccel, de ahhoz képest sem tartott a beígért 150 percig az összprogram, viszont a másfél órás masszázs maga megért 3300 Ft-ot. A hölgy egy szót sem szólt közben és gregorián ének szólt végig, jól masszírozott.
Csak ne hirdetnék a helyet igényesnek, és adták volna meg mindazt a szolgáltatást, amit ígértek az akcióban.

egy olvasó, Andi