Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Légy magabiztos: hordj pirosat!

2016-06-18

A színeknek hatalmuk van! Meghatározó szerepük van az életünkben, nem csak a megjelenésünk és a divat szempontjából fontosak, általuk kifejezzük önmagunkat, árulkodnak belső lényünkről...

A színek varázslatos világa végtelenül gazdag és változatos.  Meghatározó szerepet töltenek be életünk minden apró mozzanatában. Hatással van hangulatunkra, lelkivilágunkra és környezetünkre egyaránt. Éppen ezért nem csak megjelenésünk és divat szempontjából fontos, hogy milyen színt választunk. A színeknek hatalmuk van, általuk kifejezzük önmagunkat, árulkodnak belső lényünkről. Jelenlétük nélkülözhetetlen a mindennapokban, hozzátartoznak az életünkhöz. Hogy a különböző színek mit is jelentenek, és hogy-hogyan válaszd ki a neked legelőnyösebb árnyalatot, megtudhatod a következő összeállításból.

A színek energiája

A színek sugárzása befolyásolja életünket, hatással van testünkre és lelkünkre, pozitív hatást gyakorol egészségünkre. A színek erejét tudatosan alkalmazhatjuk gyógyításra. Minden színnek egyedi a rezgése, ezért a különböző árnyalatoknak a ránk gyakorolt hatása más és más. Válasszunk tudatosan színárnyalatot, használjuk ki egyes árnyalatok jótékony hatásait, javítsuk közérzetünket, és küldjünk üzenetet környezetünk fele a színek segítségével.

Minden színnek van általános mondanivalója, kedvenc árnyalatunk azonban arról árulkodik, hogy milyenek vagyunk.
Milyen információkat hordoznak a színek?

1. Kék – nyugalom

A tenger és az ég színe, amely hidegsége ellenére nyugalmat és biztonságot áraszt. A kék szín viseletével bizalmat árasztunk, ezáltal jó benyomást tehetünk környezetünkre. A megbízhatóságot, bölcsességet és stabilitást szimbolizál. A különböző tónusok más-más hatással bírnak.

2. Zöld – természetesség

A megújuló természet, a friss fű színe, amelynek üdesége frissít és nyugtat. A zöld szín viseletével kellemes közérzetet és egyensúlyt teremtünk. A termékenység és harmónia szimbóluma. Segít érzelmi és szellemi szinten egyensúlyba kerülni, boldogságot és harmóniát sugároz. A zöld szín segítségével ellazulhatunk, ezért kiváló ellenszere a kimerültségnek.

3. Lila – spiritualizmus

A tűz és víz kettősségét foglalja magába, szenvedélyes és energikus szín. A lila szín viseletével misztikusságot, bölcsességet, egyediséget és spiritualitást sugárzunk. Nyugtató hatása is van, csillapítja a stresszt, erőt ad. A méltóságot, sikert és jólétet szimbolizál. A lila egy feltűnő szín, ezért segítségével könnyen magunkra hívhatjuk a figyelmet, főleg ha az ibolya árnyalatokat választjuk. A lila tónusait viselők és kedvelők méltóságot sugallnak, akik kreatívak, igyekeznek egyediek lenni de ugyanakkor érzékeny személyiségek is.

4. Piros – magabiztosság

A piros vagy vörös nagyon erőteljes és energetizáló szín. A piros erőteljes érzelmeket és szenvedélyt fejez ki. Javasolt ezt a színt csak mértékkel használni, mivel a túl sok vörös akár agresszívvá is válhat, valamint ellenszenvet is kiválthat és elvonja a figyelmet. Stimuláló hatása is van, fokozza a vérkeringést és az adrenalin szintet is. A  piros színt kedvelők magabiztos, önbizalommal teli, erős egyéniségek akik szeretnek dominálni és a figyelem középpontjában lenni. Viseljünk pirosat randevún, azzal garantáltan felkeltjük a másik fél figyelmét. Ha önbecsülésünket és magabiztosságunkat szeretnénk erősíteni válasszuk ezt a színt.

5. Rózsaszín – gyengédség

A rózsaszín kellemes kifinomult árnyalat, amit a nőiességgel és gyengédséggel asszociálnak. A romantikus szerelem színeként is emlegetik, valamint az együttérzés, idealizmus és ragaszkodás szimbólumának is tartják. A rózsaszín halvány árnyalatai inkább kislányosak, bájosak és az ártatlanságot sugallják, míg a sötétebb árnyalatok mint a fukszia vagy magenta elegáns árnyalatoknak számítanak, amelyek határozottságot és karakterességre utalnak.

6. Narancssárga – játékosság

A narancssárga sugárzó és játékos szín, tele vitalitással, amely a vitamindús gyümölcsöket és zöldségeket juttatja eszünkbe. Kreativitást és vidámság ot sugároz, viszont erőteljessége miatt sokan óvakodnak a viseletétől, ezért meg kell találna a hozzánk legközelebb álló színtónust. Erőteljesen hat az érzékekre és a szexualitásra. A narancssárga színt kedvelők, játékosok, humorosak, tele pozitív kisugárzással és magabiztossággal, akik környezetükbe is vidámságot csempésznek.

7. Sárga – vidámság

A narancssárgához hasonlóan egy sugárzó szín, a napsütés és a ragyogás színe, melyben rengeteg energia és boldogságforrás lakozik. Mivel melegséget sugároz, ezért igen kedvelt árnyalat. Egy erőteljes és figyelemfelkeltő szín, ezért meg kell találni a bőrünkhöz illő árnyalatot. A halvány sárga árnyalatok sápaszatnak, míg az erőteljes vibráló sárga zavaró és ízléstelen lehet. Optimizmust és fényt visz a mindennapokba.

8. Fehér – ártatlanság

A fehér nemcsak ártatlanságot és tisztaságot jelez, de sokfelé a gyász színe is. A fehér szín kedvező hatással van fizikai és lelki állapotunkra. Szellemi frissességet ad, megtisztítja a gondolatainkat, lehetővé teszi, hogy tiszta lappal kezdjük a dolgokat. Jelenléte a környezetünkben arra ösztönöz, hogy felszámoljuk a rendetlenséget, vagy elhárítsuk az útból az akadályokat. A feketéhez hasonlóan, majdnem minden más színnel jól mutat. Az emberi szem számára a fehér ragyogó szín, némelyeknek azonban fejfájást okozhat. A túlságosan fényes fehér látásromláshoz, vaksághoz vezethet.

9. Fekete - elegancia

Végül, de nem utolsó sorban beszéljünk a fekete szín jelentéséről, ami talán a legtöbb reakciót váltja ki. A fekete a halált, a betegséget, a gonoszságot, ugyanakkor az eleganciát jelenti. Használják háttérként, kiemelő színként. A fekete ruha eleganciát jelent, és vékonyabbnak látszunk benne. A fekete ellentéte a fehérnek, sárgának és az összes világos színnek.  Egy fekete öltönyben vagy ruhában vékonyabbnak tűnhetsz. Egy galériában vagy kiállításon a fekete vagy szürke jó háttér lehet, mert kitűnik belőle a többi szín. A fekete nagyon jól ellentétben áll a világos színekkel. Ha a narancssárga vagy piros – vagy egyéb más erős – színekkel összehozva a fekete egy nagyon agresszív színsémát adhat.

Betegség, depresszió, rossz hangulat. Gondoltad volna, hogy a színek ezek legyőzésében mind segíthetnek?