Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Lehet egy oltással több?

2016-12-08

Egy kis tűszúrás nem nagy ár az egészségért, mégis sokan tartanak a szabadon választható védőoltásoktól. Segítünk eloszlatni a tévhiteket a 3 legelterjedtebb ajánlott vakcina körül.

A védőoltásokkal sok kimerítő és hosszú betegségnek  elejét vehetjük, mégis sokan tartanak a mesterséges vegyületektől. Ma már a napi szinten használt védőoltások teljesen biztonságosak, nagyon ritkán váltanak csak ki allergiás reakciókat. A vakcinák feladata felkészíteni a szervezetet a kórokozók támadásaira, vagyis az immunrendszer védelmi vonalát erősítik. A szabadon válaszható oltásokat egyenlőre  csak saját költségen lehet beadatni, ám a szakértők  szerint egyre  nagyobb az egészségtudatos emberek köre, akik a kötelezők mellett az ajánlott vakcinák lehetőségeivel is élnek.

Bárányhimlő: Viszkető, hólyagos, piros pöttyök és magas láz. A gyerekek többsége szerencsére  jól átvészeli, de a felnőttek esetében a betegség sokkal kritikusabb tünetcsoporttal jelentkezik. Elsősorban azoknak a nőknek tanácsos beoltatni magukat, aki a gyermekvállalás előtt állnak.  Ugyanis a bárányhimlő a terhesség első trimeszterében súlyosan károsítja a magzatot. Két oltás tartós védettséget biztosít.

Influenza: Az elmaradhatatlan tünetek, a hirtelen jelentkező magas lás, orrfolyás, köhögés, fej és izomfájdalom, amik nagyon legyengítik a szervezetet. Nem megfelelő kezelés esetén pedig súlyos szövődményekhez is vezethetnek, pedig a szezonális szenvedés megelőzhető. Elsősorban azoknak ajánlott, akik immunrendszere az átlagosnál gyengébb védelmet nyújt a szervezetnek, valamint, akik munkájuk során sok emberrel érintkeznek.  Minden influenzaszezon kezdetén érdemes beadatni az aktuális oltóanyagot, hogy védve legyünk a kórokozóktól.

HPV: A human papillomavírus felelős a nemi szerveken kialakuló jóindulatú szemölcsökért, illetve a rákos sejtburjánzás kiváltó oka is lehet. Többek között a méhnyakrák, hüvely, pénisz-és szeméremtestrák, valamint a végbélrák egyes típusainak kialakulásáért is felelőssé tehető. A nők közel 80, míg a férfiak  50 százaléka kapja el élete során a vírust, egy részük azonban nem is tud róla, mert a HPV teljesen tünetmentes is lehet. Elsősorban fiatal lányoknak és fiúknak ajánlják az oltást, de megkaphatják felnőttek is. Minél hamarabb megkapja valaki az oltást, annál nagyobb védettséget fog élvezni. A vírus fiúknál is okozhatrákos megbetegedést, de az ő esetükben fontosabb, hogy az oltás a HPV terjesztését küszöböli ki. Három oltást kell beadatni a teljes védettség érdekében.

-LaM-

Welcome

Andi

2021-04-10

Andi

Böbe

2021-04-07

Böbe

Új képek

Carmen

2021-04-08

Carmenmasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!