Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Leskelődés a terapeutánál

2018-06-08

Egy korábban megjelent írásban  már említették Kuti Szabolcs yumeiho masszőrt. Én most felkerekedtem és meglátogattam őt.  Rendelője kiválóan megközelíthető, a 4-es 6-os villamos vonalán fekszik, az utcát tábla hirdeti, elkerülendő a hosszas keresgélést.

A masszőr és a látogató közös nyugalma védett, kulcsra zárják az ajtót, így felesleges kérdezősködő nem szakítja félbe a terápiát. Öltöző, mosdó biztosított, a látogató szabadon eldöntheti, utcai ruhájában kéri a masszázst, vagy magával hozott kényelmes szabadidő ruhában fekszik a masszőr keze alá, utóbbi főleg szoknyás hölgyeknek ajánlott.

A tisztaság, a nyugalmi állapot kellékei (zene, megfelelő hőmérséklet) maximálisan biztosítottak. Ilyen stúdiót többet is találhatunk országszerte, amiben kiemelkedő és utánozhatatlan, az maga a masszőr, Kuti Szabolcs személyisége.  Nemcsak szakavatott mozdulatokkal, hanem szakavatott magyarázattal is szolgál.  Kíváncsi ember lévén – kérdezősködtem. Nemcsak a testi egészség  - agyi differenciálás és irányítás –lelki harmónia kérdéseire kaptam választ, de megvitattuk közben a teremtő erő mibenlétét is.  Lazaságát gond nélkül követtem, miközben éreztem,  ez a lazaság a tudás biztonságából fakad. Így  a masszázs és csontropogtatás közti nevetés sem volt megerőltető.

Apropó, csontropogtatás.

Nem feltétlenül a masszázs oldalra tartozó információ a csontkovácsolás ősi mestersége, ám ha valaki újságírói  vénával rendelkezik, bármit bármivel összefüggésbe tud hozni.  Ezért átkanyarodom egy régebbi tapasztalatomhoz.
A lumbágó  - gondolom sokan vagyunk vele köszönő viszonyban - engem is elért, így kerültem a csontropogtató keze közé.
Egy strandkabinosból csontkováccsá avanzsálódott mester, aki titkait Szlovákiában sajátította el, a szervezet diszharmóniájának, s ezzel diszfunkciójának megszüntetését tűzte ki célul, értsd úgy, hogy a beteg nyakára sózott jó nagyot, vagy megráncigálta végtagjait, lábát a nyaka fölé tekerte harsány kiabálások közepette, hogy ne féljen drága, ez így lössz jó. Óvatos duhaj lévén, azért kiírta a váró falára, minden beteget kizárólag saját felelősségére látunk el.

Szóval, miért is jutott eszembe ez az élmény?

A válasz úgymond kézenfekvő.
A yumeiho masszázs célja ugyancsak a diszfunkciók megszüntetése, ám nemcsak erővel, ésszel is közelít. Alapos masszázzsal méri fel a test állapotát.
Én például a talpam és a hátam állapotának feltérképezése után megtudtam, hogy igencsak stresszes életet élek, a csomók mindkét testrészemen erre utalnak.
A bal lábam másfél centivel rövidebbnek tűnik, mondja Kuti Szabolcs, ami nem igaz, csak éppen  rögzülten helytelen a tartásom, így minden bal oldalon levő szervem felfele mozdult.
Ezt a problémát oldja meg szakavatottan a yumeiho, ám a szarva közt a tőgyét nem egy ropogtatással fogja eltalálni.
Az izmaim is stresszes állapotban rögzültek állandó készenléti összehúzódásban. Ahhoz, hogy tartós eredményt érjünk el, mondja a masszőr, először az izmok összehúzódott állapotát kell megszüntetni többszörös masszázzsal, úgymond, a lelkére beszélünk, hogy felejtse el az agy eddigi üzeneteit. Ehhez ért a tanítványa is, akihez szívesen átirányít, ám utána ismét találkozunk, mert a ropogtatást már nem bízza másra.

Testünk féloldalas tartása civilizációs ártalom. Nemcsak a stresszes életünk, hanem például a szék használata is erre serkent bennünket. Ha megnézzük a természeti népeket, vagy a sarkukon, vagy törökülésben pihennek. Mi a székre üléssel megváltunk ülőgumóink használatától, ám ha tudatosan ügyelünk  az egyenes  tartásra, a számítógép monitort és a klaviatúrát pontosan középre helyezzük írásnál, megelőzhetjük a deformitás egy részét, de legalábbis nem rontunk rajta. Buzgón lóbáztam a fejem fel s le tanításai közepette, közben az járt az eszembe, mennyire helyes lazán szoktam én lógni a széken.

Az oldal hozzászólóinak jelentős kérdése, a kapd be – ne kapd be fel sem merült.
Aki akarja, elolvassa Kuti Szabolcs honlapján, hogy ez a fajta masszázs a stresszes életünk következményétől való megszabadulást szolgálja. Így Kuti Szabolcs a masszázs végén csak az almáját kapta be, de nagyon jóízűen. Annyira, hogy még én is megkívántam.

-hira-