Milyen masszőrt keres?

-

masszázshirdetés feladás itt

Memóriatörléssel gyógyítható lesz az alkoholizmus?

2016-10-27

Az alkoholistákban az alkoholfogyasztás és az azt kiváltó helyzet közötti kapcsolat mintegy bevésődik az illető agyába. A Cambridge Egyetem kutatói szerint ezért szabadulnak meg olyan nehezen függőségüktől, és ezért olyan gyakoriak a visszaesések.

.

A kísérletet végző szakemberek a vizsgálatok során az agy amigdala nevű részére koncentrálnak, azaz arra a területre, amely az érzelmi emlékek tárolásáért felelős és abban bíznak, hogy az ott tárolt emlékeket ki lehet törölni, ami által meg lehet szüntetni az alkohol iránti vágyakozást kiváltó impulzusokat is. Korábban úgy gondolták, az emlékek olyanok, mint a könyv lapjai, ha már egyszer kinyomtatták, nem lehet változtatni rajta. Újabban viszont úgy vélik, az emlékek inkább egy szövegszerkesztő dokumentumra hasonlítanak, amit el lehet menteni, elő lehet hívni, de akár törölni is lehet belőle.

Mi az alkoholizmus? A WHO  egyértelműen a betegségek közé sorolja. Olyan idült betegségnek tartják, melynek kezdete alattomos, felismerhető tünetei vannak, s ezek az alkoholizmus súlyosságával arányosak. , az alkoholizmus – ahogy a többi függőség is –nem önuralom kérdése, hanem betegség, amire egyelőre még nem találtak gyógymódot, ám remélhetőleg a mostani kutatások meghozzák eredményüket.

Az alkoholizmus kezelése: A betegek zöme gyakran csak valami kényszerítő helyzet hatására keresi fel az orvost (pl. szövődménnyel járó részegség, alkoholfogyasztással kapcsolatos baleset, sérülés, betegség, vagy szociális-munkahelyi-családi probléma.

Ha a kísérlet sikeresnek bizonyul, az áttörő jelentőségű lenne a krónikus alkoholisták – illetve egyéb függőségtől szenvedők - kezelése terén.

-LaM-

Welcome

Evita

2020-09-25

Evita

új masszőr érkezett a proszira

Új képek

Carmen

2020-09-25

Carmen

Laura

2020-09-25

Laura

Zsolt

2020-09-25

Zsolt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Keressük a programozót, aki a masszázsinfó adatbázisát anno felépítette.
Bővebben a szerkesztőség blogjában

Budapest masszázstérképe

Budapest masszázstérképemasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!