Milyen masszőrt keres?

-

masszázshirdetés feladás itt

Mi rejlik a déja vu érzés mögött?

2016-08-01

Te is átéltél már déja vu érzést? Tudod, amikor azt érzed, hogy az éppen történő helyzetet már átélted egyszer. Habár a tudomány az emberi agy struktúrájára vetíti vissza a jelenséget, ennek a különleges érzésnek van egy másik magyarázata is, amely a lélek személyes történetében keresendő.

A déja vu, "már láttam" vagy paramnézia az a jelenség, amikor valaki úgy érzi, hogy az éppen  vele történő helyzetet már korábban átélte, az adott esemény már megtörtént vele. Ugyanakkor a korábbi átélés körülményei vagy akár megtörténtének tényei bizonytalanok. Érdekes, hogy a déja vu élményének későbbi felidézésekor maga az érzés meglehetősen pontosan körülírható, ugyanakkor annak felidézése, hogy milyen valós körülmények váltották ki az érzést, ugyanolyan bizonytalan, mint maga  a képzeletbeli, "már átélt" szituáció. Legtöbbször  olyan szituációval vagy személlyel éled át, aki vagy ami mély nyomot hagyott benned.

A hagyományos elképzelések szerint az okozza, hogy az egyik szemből néhány ezredmásodperccel előbb érkezik a látott kép az agyba, mint a másikból. A leedsi egyetem emlékezetkutató csoportja hipnózissal sikeresen előidézte a jelenséget. Ugyanez a kutatócsoport beszámolt egy vak emberről, aki szintén átélte a déja vu-t halláson, szagláson és tapintáson keresztül. A vizsgálatoktól azt várják, hogy jobban megértsék  a memória működését. Chir Moulin brit kutató és csapata szerint az emlékezet pillanatnyi zavara okozza.

-LaM-

Welcome

Evita

2020-09-25

Evita

új masszőr érkezett a proszira

Új képek

Carmen

2020-09-25

Carmen

Laura

2020-09-25

Laura

Zsolt

2020-09-25

Zsolt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Keressük a programozót, aki a masszázsinfó adatbázisát anno felépítette.
Bővebben a szerkesztőség blogjában

Budapest masszázstérképe

Budapest masszázstérképemasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!