Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Miért dagad a lábam?

2017-03-16

A láb dagadása, vizesedése a jó idő beálltával, de főként a nyári melegben gyakorta okoz problémát. Sokaknál  ráadásul állandósul  a panasz, hiszen a  mindennapokat is megkeseríti. Legtöbben egyszerűen vízhajtókat szednek, pedig a kizárólagos tüneti kezelés hosszútávon nem mindig hatásos és az alap problémán sem segít.
 

A lábdagadást a sejtek között felgyülemlett folyadék eredményezi, amit többnyire a vér- és nyirokkeringés zavara okoz. De okozhatja  valami egészen egyszerű dolog is, mint pédául 3-4 óra tartós ülés, szűk, kényelmetlen helyen,(pl, színházban, autóban stb.) ahol nem tudjuk mozgatni a lábunkat. De komolyabb betegségre is felhívhatja a figyelmünket.
Ez lehet trombózis, szívprobléma, bizonyos gyógyszerek mellékhatása, visszeresség vagy hormon probléma. De lehet rosszul kezelt magas vérnyomás is. Boka körüli dagadást okozhat például némelyik vérnyomáscsökkentő gyógyszer mellékhatása is, ami természetesen,  az adott gyógyszer mielőbbi cseréjét teszi szükségessé. Tartós vizesedés esetén érdemes szakemberhez  fordulni, ugyanis  ha a magas vérnyomás okozza, akkor megfelelő kezeléssel nemcsak az ödéma, de olyan súlyos szövődmények kialakulása is megelőzhető. mint a stroke vagy a szívinfarktus.
A vízhajtók gyors megoldásként segítik a víz és a nátrium távozását a szervezetből, így csökken a lábdagadás. Ha pontosan beállították a gyógyszert és megfelelő dózisban alkalmazzák, normalizálódik a vérnyomás is. De a vízhajtó kezelés mellett  a vese működését is feltétlenül ellenőrizni kell, valamint a vér nátrium és kálium szintjét is. A túlzásba vitt vízjajtó szedés veszélyes lehet!!!
A lábdagadás (ödéma) megszüntetésének gyorsasága a beteg állapotától és az alkalmazott gyógyszer típusától függ.

-LaM-

Welcome

Andi

2021-04-10

Andi

Böbe

2021-04-07

Böbe

Új képek

Carmen

2021-04-08

Carmenmasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!