Milyen masszőrt keres?

-

masszázshirdetés feladás itt

Miért téged csípnek a szúnyogok?

2016-07-20

Miért van az, hogy egy kellemes, szabadban töltött nyári estén van, aki folyamatosan a szúnyogokat csapkodja, míg más meg békésen iszogatja az italát? Az egyik ember a vérszívókkal küzd egész este, a másikat meg békén hagyják...

Pihenés, nyaralás, utazás, sok-sok élmény, meg sokunknak rengeteg szúnyogcsípés. A népesség 20 százaléka annyira vonzza a vérszívókat, hogy több csípést begyűjtenek, mint a maradék 80 százalék. A magyarázat főként genetikai okokra vezethető vissza, de van még néhány tényező, amit érdemes ismerni, ezekkel ugyanis elkerülhetjük a kellemetlen pillanatokat.

Ruha: A szúnyogokat meglepő módon vonzza a fekete, a tengerészkék és más sötét színek, mivel nemcsak illatanyagok, hanem színek alapján is tájékozódnhak. Fehérbe vagy pasztellszínbe öltözve kisebb az esélye annak, hogy a vérszívók kiszúrnak minket maguknak.

Vércsoport:  Több kutatás is rámutatott arra, hogy a szúnyogok egyes vércsoportokat jobban kedvelnek, ennek az oka pedig vélhetően az, hogy az emberek egy része (vércsoportjuktól függően)  cukrot is kiválaszt a bőrén keresztül, ez pedig vonzza az állatot. Úgy tűnik, a nullás vércsoportúakat kedvelik a legjobban, olyannyira, hogy  kétszer olyan gyakran landolnak rajtuk, mint az A vércsoportúakon. Az  A ,B vércsoport "preferenciája" az A és 0 közé esik.

Szén-dioxid: A szúnyogok 50 méterről is megérzik a szén-dioxidot, amelyet a leendő áldozataik fújnak ki. Minél nagyobb a szén-dioxid kibocsátás, azaz minél nagyobb az "áldozat" teste, annál nagyobb az esélye a szúnyogcsípéseknek.

Anyagcsere:  A szúnyogok számos más vegyületre is hagyatkoznak, amely a bőrünkön és az izzadságunkban található: tejsav, húgysav ammónia, szteropid, koleszterin.  Kemény edzés hatására pl. nagy mennyiségű tejsav halmozódik fel bennünk, amelyet kifejezetten kedvelnek a szúnyogok.

Terhesség: A nőket gyakrabban csípik meg a szúnyogok terhesség közben,  amelynek valószínűleg az az oka, hogy több szén-dioxidot fújnak ki és a testhőmérsékletük is magasabb ezen hónapok alatt.

-LaM-

 

Újabb blogposztok

2020-09-20

Covidos vendég, maszkos masszázs

2020-09-19

Problémás masszőrök?

2020-09-16

Helyes a bőgés!

Új képek

Laura

2020-09-20

Laura

Carmen

2020-09-20

Carmen

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Keressük a programozót, aki a masszázsinfó adatbázisát anno felépítette.
Bővebben a szerkesztőség blogjában

Budapest masszázstérképe

Budapest masszázstérképemasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!