Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Mit mondtál? Nem hallom!

2017-04-26

A nagyothallást komolyan kell venni! Magyarországon csaknem 1 millió embernek van problémája a hallásával, noha többségük ezzel nincs tisztában. Amikor a hang nem tud akadálytalanul áthaladni a hallórendszeren, a hallás képessége korlátozódik. A csökkent hallást nem mindig kezelhető gyógyszerrel vagy műtéti úton. Ilyen esetekben a hallókészülék lehet a megoldás.

Mitől romlik a hallás? Sok olyan betegség van, aminek a kezelésénél körültekintően kell eljárni, mert maradandó halláskárosodást okozhat. (pl. kisgyerekeknél a sorozatos középfülgyulladás, a mumpsz, vagy az agyhártyagyulladás). Vigyázni kell a hangos zenével is, mert a hallószervben  található ún.szőrsejteket visszafordíthatatlanul károsítja. Az mp3 lejátszókon a maximális hangerő már bizonyítottan káros az egészségre. A másik jellemző, hogy egyre nő a zajártalom következtében kialakult halláscsökkenések száma. A hallás romlása a korral járó természetes folyamat része is lehet, amit sokan szégyellnek. Klasszikus eset a rádió vagy televízió hangos hallgatása,  vagy a telefoncsörgés nem hallása.  Amikor az életminőség jelentősen romlik, érdemes segítséget kérni. Ma már komplex , fájdalommentes hallásvizsgáló berendezések vannak, amelyekkel pontosan megállapítható, hogy a fül mely része károsodott és mennyire.

Hogyan tudjuk hozzátartozónk figyelmét felhívni a problémára és meggyőzni a kezelés fontosságáról?  Mivel a nagyothallás még ma is sokaknál tabunak számít,  ezért az érintett felé finoman, kellő tapintattal jelezzük észrevételünket.

Sok esetben nincs azonnali teljes siker,  mivel a hangokat ismét fel kell fedezni, a hallást pedig újra kell tanulni a hallókészülekkel. Ez hosszabb folyamat is lehet,  ezért nagyon fontos, hogy az érintettet türelmünkkel biztosítsuk a halláshoz vezető úton.

-LaM-