Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Mutasd a fogkeféd!

2017-03-22

Nem könnyű eligazodni a fogápolási termékek hatalmas kínálatában, pedig fontos lenne tudni, mi mire való, illetve kinek milyen eszköz ajánlott.  Mindenki szép egészséges  fogsorra vágyik, hiszen ez a szép mosoly egyik alapvető feltétele. De ugyanilyen fontos az egészséges íny és fogágy is. A kellemetlen szájszag is sokak életét keseríti meg, amit okozhat a nem megfelelő szájhigiénia is.

A fogmosási technika döntő:  A fogorvosok többsége szerint megfelelő technikával egy hagyományos fogkefével is rendben tarthatóak a fogak. A jó technikát meg kell tanulni! A fogkefék legfontosabb  tulajdonsága a sörték erőssége. Leginkább a közepes, legfeljebb a gyenge erősségű kefék ajánlottak. A kemény sörtéjűekkel túl erős dörzsölés esetén kárt is okozhatunk, felsérthetjük a zománcot és a vérzékeny ínyt. Ha fogmosás közben vérzést tapasztalunk, szakemberrel a végére kell járni, mi okozza. Esetleg fogkő, rosszul záró korona, elálló tömés? A kiváltó okot is csak a fogorvos tudja megszüntetni.

Nagyon fontos az alapos tisztítás: A fogköztisztító  kefét nagyobb rések vagy ínyproblémák esetén szokás használni. Laikusnak nehéz kiválasztani a megfelelőt, ezért érdemes szakember ajánlatát kérni. Fogselyemből is sokféle létezik a piacon. A klasszikus vékony selyemszál a normál fogazat tisztításához ideális. Akinek pótlása vagy hídja van, annak egy másik változatot érdemes használnia. Ennek a középső része vastagabb, szinte fonálszerű.  A helyes fogselymezést is meg kell tanulni!

Elektromos vagy hagyományos? Bár a gyerekeket különösen vonzza az elektromos kütyü, nekik fontos, hogy fejlesszék a kézügyességüket és megtanulják a helyes fogmosási technikát. Náluk a kétféle fogkefe váltogatása a javasolt. A felnőtteknek azt kell tudniuk, hogy az elektromos fogkefét másképp kell használni, mint a hagyományosat, tehát fontos áttanulmányozni a használati útmutatót, hogy mit csinál a fogkefe és mihez kell a "kézi irányítás"!!!

A szájzuhany serkenti az íny vérkeringését, kiegészítő módszerként érdemes használni. A nyelvtisztítás nem  árt, de különösebben nem is használ. A nyelv önmagában is tisztul. A módszer alkalmazása kizárólag egyéni ízlés kérdése.

Sokat ígérő fogkrémek: Sokféle létezik, extra előnyökkel kecsegtető, de a jó fogmosásnál alapvetően nem a fogkrém a lényeg: a fog akár e nélkül is tisztítható. A fogfehérító fogkrémek előidézhetnek bizonyos fokú változást, hatásukat az összetételük koncentrációja fokozhatja. De jó tudni:a szódabikarbóna önmagában is fehérít.

Óvatosan a szájvízzel! Olyan terméket válasszunk, ami napi szinten is használható. A megfelelő szájvíz azért jó, mert sokfelé behatol a szájban és csökkenti a baktériumok számát.

-LaM-