Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Nappali Kórház

2018-02-08

Derékpanaszaimmal a háziorvos beutalt  az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet  Nappali Kórházába.
Mire ott sorra kerültem, a derékpanaszaim addigra sikeresen elmúltak, mivel a kórház gyógytornásza segítőkészen kazettára mondta a gyakorlatokat, amiket otthon szorgalmasan végeztem, - ám a lehetőségen így is kapva kaptam.
 

A gyógykúra

Egy kúra három hetes időtartamú, teljesen ingyenes,  a kúra időtartamára táppénzre vesznek, a napi kezelések reggel 8-tól kettőig tartanak, míg a gyógyfürdők által kínált nappali kórház futószalaga négy órába sűríti a belépőjegy megváltása után az összes maceraturát.  Az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet  Nappali Kórházának  gyógyítási filozófiája a torna, a torna,  a torna és a jókedv. Minden egyéb –fizikoterápia, masszázs, pakolás -csak segítség, hogy a gyakorlatokat lazább izmokkal  tudd elvégezni.  A napot egységesen a könnyebb, karízületeket megmozgató tornával kezdjük, délelőtt közepén kerül sor a nehezebb, gerinchez kötődő, talajon végzett gyakorlatokra,  terheléses vizsgálat után a kondícionáló tornára, és az 50 méteres feszített víztükrű medencében a vízi tornára, amit tetszés szerint pár hossz hátúszással meg is fejelhetünk. A speciális mozgásszervi betegséggel küzdő betegek egyéni tornában részesülnek, az ujjizületes beteg ergometrián próbálja kicsipegetni a gombokat a gyurmából. Naponta minimum  három óra torna néz ki nekünk, ám mindegyik gyógytornász hangsúlyozza, hogy csak addig végezzük a gyakorlatokat, amíg jól esik, és ha elfáradunk, vagy fájna, nyugodtan abbahagyhatjuk. Minden betegnek kérésre magnóra mondja a gyógytornász a hozzá illő gyakorlatokat, így otthon is egyéni elhatározás szerint tehetünk magunkért valamit. A z egyéni és kondícionáló tornagyakorlatok összeállításánál maximálisan figyelembe veszik a fájó testrészt és a beteg teherbíró képességét. A fejlődéssel különböző feszességű gumiszalagokkal, lábsúlyokkal biztosítják a fokozottabb terhelést.  A tornát heti egy elméleti oktatás kíséri, mely izmokat kell erősítenünk, melyeket lazítanunk és miért, hogyan ülünk, állunk helyesen, hogyan tudjuk a gerincünket kímélni.

Jókedvvel, bőséggel

Dolgozni sokféleképpen lehet. Az egészségügyben is általános a rosszkedv, ám nem ezen az osztályon!  Itt a gyógytornász kérésre minden betegnek magnóra mondja a hozzá illő gyakorlatokat, így otthon is próbálgathatjuk
Minden dolgozó a bejárati ajtón kívül hagyja a problémáit, és a betegekre is hat a sok mosoly, dícséret és szép szó. Heti egy alkalommal a vizit speciális témája, hogy mindenki  -orvos, masszőr, nővér, beteg – elmondja, milyen apró öröm érte a héten. Így például a négygyerekes főorvos asszony elmesélte, hogy az oviban a gyerekek kicserélhették egymással megunt játékaikat, és mekkora örömmel tért haza a lánya a zsákmánnyal. Lehetne ez csak egy mostani véletlen, ám ha végigsétálunk az osztály folyosólyán, tele a fal dícsérő és köszönő  levelekkel, fotókkal évekre visszamenőleg.

Masszázs

Kétnaponta kapunk húsz perces orvosi gyógymasszázst. Húsz percbe természetesen nem fér bele az egész test masszírozása, de nem is ez a cél, a beteg testrészre koncentrál természetesen orvosi javaslat alapján.  S ahogyan a masszőr elmondta, gyógymasszázst kizárólag orvosi felügyelet mellett szabad végezni. Ha bárhol látnak ilyen hirdetést, és nincsen mellette orvos, ne dőljenek be.
Az itteni masszőrök államilag elismert két éves képzésben részesülnek, bízzunk abban, hogy a két év képzés többet ad a hétvégi intenzív tanfolyamoknál.

Még egy adalék: ebéd is jár, és nagyon finoman főznek. Ráadásul egy , a budai hegyek karéjával övezett körbe panorámás negyedik emeleti étteremben fogyaszthatjuk. Remek.
Ahogy az egész nappali kórház az.

hihi