Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Ne tessék mán kóklerkedni!!!

2018-06-11

Érdekes az az elemi felháborodás, amivel egyes emberek és kettes médiumok a masszázsügyeket kommentálják.

Máglyára mindenkivel, aki összekeveri az egészségügyi szolgáltatást az erotikussal, de leginkább a mocsok farkasok pusztuljanak meg, akik miatt ez az egész van.

Mi lesz így a masszázsszakma tekintélyéből, a gyógyászat évezredes hagyományaiból, őseink fennkölt, nemes eszményeiből?
 

Egy nagy túrós!

Ugyanakkor ha egy takarítónő elolvas egy Természetgyógyász Magazint, esetleg hatvané' beiratkozik egy kétnapos valagcsakramasszázstanfolyamra és nekiáll hülyíteni a balekokat, az rendben van.

Mindez egy blog olvasása közben jutott eszembe.
Ez volt ottan, kérem, nem viccelek!

India varázslat Mindenkinek!

Címkék: ajurveda masszázs stressz gyógynövények természetes gyógymódok zsírégetés

Sziasztok!
Korábban volt már szó az ajurvedáról. Nem is egy bejegyzésben említettem már ezt a témát. A következő bejegyzés annyiban lesz más, h. most kitárgyaljuk az ajurvédikus kezeléseket, hisz’ sokan nem ismerik őket. Íme egy kis kedvcsináló!


Ajurvedikus kezelések

Abhyanga. Teljes testmasszázs, melynek során olajjal kenik be az egész testet és erős, spec. kézmozdulatokkal masszíroznak. Kedvező hatásai: jó étvágy, frissesség, éjszakai könnyű alvás, jobb stressztűrő képesség, ragyogó bőr.

Szépségkezelés. A mai modern, felgyorsult világban rengeteg negatív energia ér minket. Ilyenek pl.: a félelem, a harag, a féltékenység… Ezek a negatív érzelmek kedvezőtlen hatással vannak testünkre, és olyan problémák okozói lehetnek mint pl: idő előtti öregedés, ráncok, fakó bőr, akne. Az ajurveda segíthet nekünk abban, h. kiegyensúlyozott életet éljünk. Testünk a gyógynövények alkalmazásával és a diétás étrend hatására megújul és fiatalabbá válik.

Csakra-energiamasszázs. Aki egy kicsit is olvasott már az ajurvedáról, az tudja, h. testünkben 7 energiaközpont van, ezek az ún. csakrák. (Most ne menjünk bele, h. melyek is ezek.) Lényege, h. aki egészséges, annak energiája folyamatosan áramlik ezek között. Ha ez az energia gátolva van, akkor az olyan következményekkel járhat ki, mint pl. depresszió, idegesség. Az ajurveda szerint a test és az elme komoly kölcsönhatásban van egymással. Ha a prána (életenergia) nem áramlik megfelelően betegek leszünk. Erre nyújt megoldást a csakra-energiamasszázs.

Indiai fejmasszázs. A fej különös jelentőséggel bír az ajurveda tanítása szerint. (2 alapvető csakra központja is) Olajat tesznek a hajgyökerekre és a fejbőrre, majd azt spec. mozdulatokkal masszírozzák. Gyógyír lehet a hajhullásra, fáradtság ellen, fejbőr szárazságra, őszülésre.

Marmamasszázs. A marmák (energiapontok) az emberi test különböző részein helyezkednek el. Ezek az 5 szerv találkozóhelyei: ínszalagok, izmok, csontok, ízületek, erek. Amikor feszültek vagyunk, akkor az főleg ezeken a területeken gyűlik össze, -és mint korábban említettük- felgyülemlenek, és gátolják az energia áramlását. A masszázs célja ezen gócpontok felszabadítása.

Pinda Svedena. Ez is egy teljes testmasszázst jelent, de annyiban különbözik a korábban említettől, h. itt meleg borogatást használnak. (pinda: különleges rízsből, gyógynövényekből és tejből készül) A Pindákból kiáramló hő stimulálja a zsírszöveteket, így a bőr pólusai megnyílnak és kibocsátják magukból az izzadtságot. Szintén stressz ellen, ellazulás céljából alkalmazzák.

Shirodhara. Az ajurvedikus kezelések olyan spec. formája mely során a homlokra, folyamatosan gyógynövényolajat, tejet, írót csurgatnak. Olyan tünetek ellen használják mint a fejfájás, migrén, álmatlanság és szellemi kimerülés.

Talp- és lábmasszázs. Azt hiszem, ezt nem kell különösen ecsetelnem. Az emberi talpon több száz reflexközpont található, melyek a test különböző szerveivel vannak „összeköttetésben”. Eme masszázs ellazít, ápolja a lábat, kiküszöböli a gombás fertőzéséket, a bőr repedezését és csillapítja a nyugtalan elmét.

Udvartana. Szintén egy masszázsfajta, amely abban különbözik a többitől, h. ez karcsúsít. A masszázs során gyógynövényes porokat olajjal v. tisztított vajjal együttesen alkalmaznak. Hatása persze h. a zsírégetés :), segít elérni a kívánt alakot és nem mellékesen simává teszi, puhítja és tisztítja a bőrt, feszesíti a testet.

Na, hát remélem ezzel a kis bejegyzésemmel kedvet tudtam csinálni ahhoz, h. kipróbáljátok a fenti kezelések valamelyikét!

Mindenkinek szép napot, még ha esik is az eső! :-)

Szólj hozzá vagy ha kérdésed van katt ide, szívesen segítek>>>

Szexi Anyu

 Arról lövésem sincs, hogy ezt a szöveget SzexiAnyu maga alkotta, esetleg nyúlta valahonnan, de annak ellenére nyúltam majdnem magamhoz , hogy nem vagyok masszőr, nem vagyok szakember.

Annyit mindenki tud, hogy

  • a talp simogatása nem előzi meg és nem is gyógyítja a gombás fertőzéseket
  • a hajgyökerekre ÉS a fejbőrre nem lehet olajat "tenni"
  • a fejmasszázs is hatástalan az őszüléssel szemben, ahogy a kopaszodást leszámítva minden egyéb
  • a bőrön nem pólusok, hanem pórusok vannak, végül
  • ha egy "terapeuta" SzexiAnyu néven hirdet egészségügyi szolgáltatást, abban nyilván annyi a szakszerűség, mint istállóban a parfümillat.

Azért lehetnek az ilyen kókler írások megtévesztők, mivel azt már kevesebben tudják, hogy

  • a pinda sveda (és nem svedena!) nem tejberizses borogatás, hanem nyomkodás forró, gyógynövényes zsákocskákkal
  • az udvartana nem karcsúsít, hanem segíti a keringést és a méregtelenítést, ami megfelelő diétával valóban súlycsökkenéshez vezethet.
  • a shirodara (homlokcsöpögtetés) sem folyamatos tej- és írócsorgatásból áll, hanem van benne egy kicsi ilyen is (a többit meg inkább nézd meg itt).
  • az abhjanga leírása illik szinte az összes masszázsra, amelyikben olajjal kenik és erős mozdulatokkal masszírozzák a testet (erről pedig bővebben itt)

Szóval nekem ez a szexianyus poszt nem hogy kedvet nem csinált az indiai masszázshoz, hanem épp elriasztott, mert erősen sarlatánságnak tűnik, pedig ugye nem az ősi indiai eljárások nélkülözik a hozzáértést, hanem a leírásuk.

Erre viszont nem mozdult rá senki, ugyanakkor ha egy nő leírja itt vagy máshol, hogy felizgult a svédmasszázs során, azonnal nekiesnek és minimum lekurvázzák.

Jeleztem az adott blogban az aggályaimat, erre szó nélkül törlődött a poszt.
Kár.

Ennél is nagyobb kár, hogy sok nagyonszakszerű masszőr nem az ilyenektől félti a szakmát, hanem tőlünk, akik feltárjuk a visszásságokat