Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Nincs többé hátfájás!

2017-08-30

A hát rendkívül fontos része a testnek és sajnos gyakran ad okot panaszra. Pedig a hátproblémák nagy részének nincs szervi oka és rajtunk is múlik, hogy életünk során elkerüljük-e azokat. A mozgás az egészséges és életerős hát új varázsigéje. Mozgással aktívan, megelőzhetjük a bajt.

"Gerinctelen ember", "merev, mint aki karót nyelt", "elveszti a tartását", " félvállról vesz, "súlyos terhet cipel"... A hátunk nem véletlen van ott a népnyelvben és  a hétköznapi kifejezésekben. Az emberek több, mint 70 százalékának vannak hátfájdalmai, alig van, akit elkerül a hátprobléma élete során. Lehet, hogy a hátunk túl gyenge? Nem! A természet a háttal egy remekművet hozott létre, mely a mozgékonyság, a terhelhetőség, a stabilitás és az idegek védelme tekintetében egyedülálló. De a hátunk is gondos ápolást igényel, csak akkor tud megbirkózni a mindennapok terheivel.

A legfontosabb, ami a fitt háthoz szükséges: a mozgás, méghozzá a lehető legtermészetesebben.

  • Mozogjunk! A pihenő kímélés zsákutcába vezet.
  • Eddzük az izmokat, különösen a mély hátizmokat.
  • Vegyük komolyan a hátunk jelzéseit.
  • Ne adjunk esélyt a stressznek, mert a hátproblémáknak gyakran pszichikai okai vannak.

A "kíméljük a hátunkat, óvjuk a széltől is", semmit sem használ. Ellenkezőleg:ettől válik a hátfájás igazi népbetegséggé. Még mindig sokszor ágynyugalmat javasolnak a hátfájós embereknek, pedig már egy egyhetes pihentetés is  kb. 25 százalékkal csökkenti az izmok erejét.

A hát minden más struktúrája is károsodik a kíméléstől: a porckorongok elvékonyodnak, a csontok törékenyebbé válnak, az ízületekben arthrosis alakul ki.

Az "amit nem használunk, az elsorvad" mottóhoz hűen a test mindent lebont, amire pillanatnyilag nincs szüksége. Az inaktív hát rövid időn belül elveszti stabilitását, szilárdságát és mozgékonyságát, melyre feltétlenül szüksége van, hogy képes legyen ellátni teherhordozószerepét a mindennapokban.Ezért van szükség aktivitásra és mozgásra.

Szakértők elemezték, mi az, ami a leghatékonyabban segíthet a hátpanaszok megelőzésében. Az eredmény világos és egyértelmű volt: a mozgás! Méghozzá olyan gyakran és sokoldalúan, ahogy csak lehetséges. Szinte teljesen mindegy, hogy mozgunk, lényeg, hogy rendszeresen tegyük.

Váljunk hátunk edzőjévé!  Használjuk ki és mobilizáljuk a hát sokféle képességét!

A mozgás az egészséges és életerős hát új varázsigéje. Mozgással aktívan megelőzhetjük a bajt!

-LaM-