Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Önerőből a szupermasszőrnél

2018-02-21

Utolért ismét a lumbágó.
Aki már találkozott ezzel az aljas, nagy fájdalommal járó betegséggel, valószínűleg együttérez velem, aki nem, annak  viszont inkább nem ecsetelem, nézze meg Hieronymus Bosch festményét a pokol kínjairól, az idegek becsípődése körülbelül olyan fájdalommal jár, mintha éppen  fortyogó vízbe mártogatnának.
 

Az izmok a fájdalomra görcsösen összerándulnak, így méginkább foglyul ejtik az idegeket, s ebből a huszonkettes csapdából kell kimenekülnie a fetrengő betegnek.
A reumatológus fájdalomcsillapító, izomlazító gyógyszereket ír fel kiegészítve fizikotherápiával, gyógytornával és masszázzsal.
Elvonszoltam tehát magam a lakóhelyemhez közel eső intézménybe, ahol megtudtam, hogy megreformált egészségügyünk kb. másfél hónap múlva elő is tud jegyezni a megfelelő kezelésekre, így a masszírozásra is.
Korántsem lebecsülve államunk ama törekvését, hogy masszőrként munkát adjon számos vak embernek, ám az általuk nyújtott húsz perces masszírozás inkább csak megtépázott idegeinket simítja, a küldözgető ajtónálló véletlenül sem engedi, hogy ugyanahhoz a masszőrhöz kerüljünk, nehogy már valaki véletlenül kövesse az állapotunkat, s ha végképp elhagyott a szerencse, babapopsi púderfelhőben kapjuk azt, amire már nem illik mondani, hogy masszázs.
Márciusban tehát ilyen kiszolgálást várhattam volna, így maradt az önerős megoldás.

Gyanakvó ember lévén csakis ahhoz a masszőrhöz fordulok, aki gyakorlott, elméletben is felkészült, s tudom róla, hogy a betegségemmel kapcsolatos tanáccsal is ellát.
Hamarjában két masszőr neve jutott eszembe, a yumeihós Kuti Szabolcs helyett mégis az egyik masszázs egyesület elnöke mellett döntöttem, mert tudom róla, hasonló élményekben volt már része.

A szakértelem előtt, bármely területen találkozom vele, megemelem a kalapom.
Az egyórás masszázs után nemcsak fájdalom nélkül kerültem le az ágyáról, de fontos dolgokra is rávilágított.
Például, hogy a hátamon az izmok V alakban megereszkedtek, s ez csontritkulás jele is lehet, javasolja, saját érdekemben járjak utána, amit meg is tettem, s így derült ki, hogy valóban, kezdeti stádiumban levő csontritkulásom kezeltetnem kell. Szétoszlatta az eddigi tévhitem: a masszázs és a gyógytorna nem váltja ki egymást.
Gyógytornába csak  ellazított izmokkal szabad belefognunk –mondja- sőt, ha fizikotherápiás kezelést  ír fel a reumatológus orvos, azt is a torna elé kell helyeznünk.

Miért?
Egyszerű: összehúzódott izmokkal nem tudunk eredményt elérni, márpedig a lumbágó fájdalma görcsbe rándítja az izmainkat.
Fenséges gyakorlatot tanított, amivel otthon karban tudom tartani a csípő csontjaimat, s megegyeztünk abban, hogy a magyar nyelv minden jót ikes igével fejez ki. Ígyhát nyelvújítóként megalkottam a maszik iges igét, mivel jelen helyzetemben az egybetűs eltérésű, napi használatú  ikes igénével kifejezett aktusnál milliószor jobban esett e közös ténykedésünk.
S hiszik, vagy sem, a gerincoszlop a nyaknál kezdődik, s a farcsigolyákkal a fartájékon fejeződik be, így hát az alsónemű is lekerült rólam.

Gondolják, éreztem némi nemi vágyat is?
Na nem, mert gyógymasszázsra készültem, s azt kaptam. Amit kerestem, frankón meg is találtam.
hihi