Masszőrkereső

-

masszázshirdetés feladás itt

Randevú a nappal

2017-06-23

A napozás nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem javítja az ember hangulatát is. Ezért bolond, aki teljesen lemond róla. Már mindenki betéve tudja az intelmeket a napozás ártalmairól, mégis idén nyáron is több tucat gyerek és felnőtt sül majd pecsenyevörösre, legyen tengernél vagy épp a Balaton partján. Pedig a napsütés jót tesz, persze csak akkor, ha közben óvja a bőrét!

Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy mikor tilos a napozás?

  1. délelőtt 11 és délután 15 között ne tartózkodjon tűző napon
  2. sminkelt arcbőrrel ne feküdjünk ki a  napra
  3. magasvérnyomású ne süttesse magát a napon
  4. akit bőrbetegség kínoz (pl, herpesz vagy rozácea)árt a nap
  5. babavárás során is óvatosan napfürdőzzünk
  6. ha olyan gyógyszert szedünk, ami növeli a fényérzékenységet, kerüljük a napot

Tévhit:

  1. ...hogy árnyékban nem lehet leégni
  2. ...hogy felhős napon nincs szükség napvédőre
  3. ...hogy a lebarnult bőrt a továbbiakban nem kell védeni

Fontos: A fényvédő krémek használata kötelező! Tartsuk be a szabályokat!. Napozás előtt előtt legalább fél órával kenjük be vékonyan a bőrünket, majd rendszeresen (2-3 óránként) ismételjük meg. Akkor is használjunk napvédőt, ha épp fürdőzünk és pancsolás után ismét kenjük be magunkat, még akkor is ha vízálló készítményt használtunk. A fényvédő készítmény mindig alkalmazkodjon a bőr típusához. Ne csak a bőrünkre ügyeljünk, hanem a hajunkra is. Hajunk több mint 90 %-a fehérjéből áll. A túlzott sugárzásnak kitett haj jelentős mennyiségű vizet veszít, fénytelenné, fakóvá és töredezetté válik.

A kiegészítők közül a napszemüveg és a széles karimájú, könnyen szellőző szalma- vagy textilkalap feltétlenül legyen a nyári holmik között, és ne csak akkor, ha vízpartra készülünk.

Persze a napozásnak megvan az árnyoldala is, ha például mégis leégünk vagy napszúrást kapunk. De mindez elkerülhető egy kis odafigyeléssel.

-LaM-