Milyen masszőrt keres?

-

masszázshirdetés feladás itt

Rovarcsípés allergia

2017-07-13

A rovarcsípés nemcsak kellemetlen, hanem allergiát is okozhat, ami szinte mindig súlyos lefolyású. Megcsíphet bennünket szúnyog, darázs, méh, bögöly, pók, hangya, kullancs vagy akár medúza is. Leggyakoribbak a méhek és a darazsak okozta allergiás reakciók. Fontos tudni, hogy melyek ezek és a tünetek észlelésekor azonnal orvost, mentőt kell hívni!

Csípés esetén normális reakciónak tekinthető a vörös duzzanat, esetleg viszketés és a helyi fájdalom. Allergiás reakciónál azonban, az egész szervezet érintett lesz a gyulladásos folyamatokban. Enyhe esetben  az egész testre kiterjedő viszketés,  csalánkiütés és vizenyő léphet fel. Súlyos esetben szapora szívverés, vérnyomás esés,  zavartság, hányás, hasmenés, eszméletvesztés, sokk alakulhat ki. A tünetek észlelésekor azonnal orvost, mentőt kell hívni! Az allergia kimutatása vérből történik. Súlyos allergia esetén soha nem szabad  egyedül túrázni, vitorlázni, úszni és mindig legyen kéznél az adott allergiára felírt készítmény.

Csípés esetén az esetleg bent maradt fullánkot  távolítsuk el.  Helyét fertőtlenítsük, borogassuk és hűsítsük jéggel, majd kenjük be gyulladáscsökkentő krémmel. Legyen kéznél kalcium pezsgőtabletta és antihisztamin tabletta, mely a nem allergiásoknak is enyhülést hoz. Jó tudni: a méhek és a posztméhek csak védekezésből támadnak. A darazsázs, lódarázs viszont gyakran agresszív, csípéskor fullánkjuk nem szakad ki, így többször is szúrhatnak.

Megelőzésként: tartsunk be néhány fontos szabályt! Ne bolygassuk a rovarok fészkét, ne járkáljunk mezítláb a fűben (a méhek szívesen tartózkodnak ott is), ne hadonásszunk a rovarok elkergetésére, kerüljük a virágmintás holmik viselését és az erős illatok használatát!

-Lam-

 

Welcome

Evita

2020-09-25

Evita

új masszőr érkezett a proszira

Új képek

Carmen

2020-09-25

Carmen

Laura

2020-09-25

Laura

Zsolt

2020-09-25

Zsolt

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY

Keressük a programozót, aki a masszázsinfó adatbázisát anno felépítette.
Bővebben a szerkesztőség blogjában

Budapest masszázstérképe

Budapest masszázstérképemasszőzök
masszőzök.hu

az okleveles szolgáltatók oldala

mi a különbség a masszőr és a masszőz között?
 

masszázs beszámolók

nézze meg a masszázsinfó

masszázsinfó csatorna a youtube-on

csatornáját, ha tetszett,
iratkozzon föl izibe'

masszázsinfó a facebookon
Kövessen minket a fészbúkon!

Ha pedig értesítést kér az új masszőrökről, jelentkezzen a masszázsinfó csoportba!